Încep simulările examenelor naţionale. Iată calendarul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Elevii au intrat în febra pregătirilor pentru examenele naţionale. Din 13 martie, elevii claselor a VIII-a, a XI-a şi a XII-a vor susţine simulările.

Spre deosebire de anul școlar 2015-2016, în 2017 simularea examenelor naţionale se va desfăşura în aceeași perioadă (13-17 martie), atât pentru elevii clasei a VIII-a, cât și pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a.

Pe 13 martie, este programată  proba scrisă la limba și literatura română pentru elevii claselor a VIII-a care susțin simularea evaluării naționale. Elevii aparținând minorităților naționale vor da pe 14 martie proba la limba și literatura maternă. Pe 16 martie vor avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea evaluării naționale. Rezultatele elevilor se vor afişa pe 31 martie şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și discutate individual cu aceștia.

Tot în luna martie se susţin simulările şi pentru bacalaureat.

Obiectivele simularii examenelor nationale sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluarilor pe care le vor sustine la finalul claselor a VIII-a si a XII-a, stabilirea nivelului real de pregatire atins, precum si optimizarea actului educational.

Calendarul detaliat pe clase şi discipline

Simulare Evaluare Naţională pentru elevii clasei a VIII-a

13 martie: Limba şi literatura română

14 martie: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

16 martie: Matematică

31 martie: afişarea rezultatelor

Simulare examen național de Bacalaureat

Clasa a XI-a

13 martie: Limba şi literatura română - proba E) a)

14 martie: Limba şi literatura maternă - proba E) b)

16 martie: proba obligatorie a profilului - proba E) c)

31 martie: afişarea rezultatelor

Clasa a XII-a

13 martie: Limba şi literatura română - proba E) a)

14 martie: Limba şi literatura maternă - proba E) b)

16 martie: proba obligatorie a profilului - proba E) c)

17 martie: proba la alegere a profilului şi specializării - proba E) d)

31 martie: afişarea rezultatelor

Potrivit România TV, se interzice candidaților la evaluarea națională să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ în acest scop.

Candidații care refuză depozitarea obiectelor nu vor fi primiți în examen.

Se interzice candidaților la evaluarea națională să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidaților să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea, sau în băncile în care sunt așezați în sălile de examen, telefoane mobile, căști audio, precum și orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la rețele de socializare, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Candidații eliminați de la o probă pentru fraudă sau tentativă de fraudă vor primi nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net