Încep controalele la mâncarea importată

Ultima actualizare:

    Printre produsele reclamate de cehi  se află ciocolata
Printre produsele reclamate de cehi se află ciocolata

Suntem coşul de gunoi al Europei? Ministrul ceh al Agriculturii spune că da, invocând un studiu efectuat de Universitatea Cehă de Chimie. Acesta arată că anumite produse internaţionale au compoziţii diferite în Cehia faţă de cele din Germania.

Acelaşi lucru a fost susţinut de-a lungul timpului şi de oficiali slovaci, ungari sau bulgari. Cu toate acestea, demersurile făcute la Comisia Europeană nu au dat dreptate autorităţilor cehe. Prin urmare, ministrul Jiri Sir a declarat, pentru HotNews.ro, că nu se lasă şi a demarat deja un nou studiu, care să aducă dovezi în susţinerea teoriei calităţilor diferite ale aceloraşi branduri. În plus, Cehia caută aliaţi în acest demers.

„Odată ce vom avea rezultatele, le vom prezenta în Grupul Visegrad Plus, incluzând România, Bulgaria, Slovenia”, a mai spus ministrul ceh.

Pe de altă parte, autorităţile române vor stabili, în cursul acestei săptămâni, ce fel de controale vor face pentru a stabili dacă aceleaşi produse din import vândute la noi sunt de o calitate inferioară. În acest sens a fost alcătuită o echipă de lucru care va fi coordonată de ministrul Agriculturii.

Potrivit cehilor, printre produsele cu o calitate inferioară care se găsesc pe rafturile magazinelor din estul Europei se numără băuturile carbogazoase, napolitanele, ciocolata, detergenţii şi altele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net