Incendiul de la Baloteşti: accident, înscenare sau mână criminală

Ultima actualizare:

    Marţi seară, cerul  a fost acoperit de  fumul gros şi negru Fotografii: ISU Bucureşti-Ilfov
Marţi seară, cerul a fost acoperit de fumul gros şi negru Fotografii: ISU Bucureşti-Ilfov

Depozitul de mobilă şi saltele de lux din Baloteşti a ars din temeli. Nu are autorizaţie de funcţionare de la Pompieri, însă este asigurat, astfel că patronul îşi va recupera paguba. Acum apar şi scenariile. Vorbim despre un accident sau cineva a avut un interes să facă totul scrum.

UPDATE 29.06, 07.15: Depozitele de la Balotești ard de 36 de ore. Incendiul nu a fost încă stins complet.

Limbi de foc de 15 metri înălţime şi un fum negru şi înecăcios a acoperit, marţi seară, 27 iunie, cerul, la intrarea în comuna ilfoveană Baloteşti.

Trei hale ale firmei Prestige Mob, deţinută de un turc, s-au transformat într-o torţă. Se întindeau pe 10.000 mp, iar pe lângă mult lemn în interior se aflau mase plastice şi jucării, astfel că pentru pompieri nu a fost deloc simplu să intervină. Mai ales că la un moment dat din interior au început să se audă explozii.

Din cauza vântului puternic, vâlvătaia s-a înteţit, iar fumul periculos a luat-o în toate direcţiile.

Oamenii au fost sfătuiţi să se baricadeze în locuinţe, iar clienţii de la Therme, aflat la câteva sute de metri distanţă, au fost scoşi din piscine şi trimişi acasă, fără să mai plătească consumaţia. Ba chiar li s-au înapoiat banii pentru intrare.


    Totul a fost mistuit  în incendiul  devastator
Totul a fost mistuit în incendiul devastator

Anchetatorii sunt singurii care pot spune cu exactitate de unde a pornit incendiul, dacă a fost accident, vreun angajat a aruncat o ţigară aprinsă, ori e vorba despre o mână criminală.

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti-Ilfov, depozitul nu avea autorizaţie, iar patronul a fost amendat de două ori: în 26 iunie 2016 cu 17.500 lei şi în 30 martie 2017 cu 15.500 de lei. Avea, în schimb, asigurare, dar  nu se ştie ce sumă va fi încasată. În plus, firma Prestige Mob apare cu doi creditori pe cap.

Conform supervizor.ro, pe 13 ianuarie 2017, Organika Bulgaria LTD i-a cerut insolvenţa pentru o datorie de 40.296,20 euro. Plătită însă o lună mai târziu. Au urmat pe rând societăţile Truck Speed Expedition SRL şi Tauros SRL Semlac, care şi-au cerut banii în instanţă, iar procesele sunt pe rol din primăvară. Întrebarea este: a fost incendiul înscenat,  tocmai ca să se scape de aceste probleme sau vreun duşman de moarte a vrut să ”îngroape” afacerea?

Cert este că Prestige Mob a întregistat în 2016 un profit de 4,3 milioane de lei, conform ultimului bilanţ. Iar conducerea firmei a anunţat că nu are probleme financiare şi că ”se depun toate eforturile pentru reluarea activităţii, pentru început în spaţii închiriate, urmând să procedeze la reconstrucţia fabricii”.

Alte incendii devastatoare

– Pe 26 mai 2017, un depozit de arhivare din Dărăşti, Ilfov, a ars din temelii. Aici îşi ţi­neau actele 150 de companii din industria alimentară, bănci şi societăţi din domeniul de bricolaj şi instalaţii. Hala era asigurată pentru 500.000 €.– Pe 2 mai 2017, un ­incendiu devastator a mistuit un depozit de legume şi fructe din Afumaţi, Ilfov, întins  pe 2.000 de metri pătraţi. O persoană a fost găsită carbonizată, iar alta a fost rănită.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net