Incendiu puternic în Piatra Neamț, pe suprafață foarte mare, lichidat cu greu de pompieri

Ultima actualizare:

    Incendiul din Piatra Neamț s-a manifestat pe o suprafață foarte mare timp de mai multe ore
Incendiul din Piatra Neamț s-a manifestat pe o suprafață foarte mare timp de mai multe ore

Un puternic incendiu de vegetaţie a izbucnit, marţi seară, în Piatra Neamţ, în zona Pietricica, iar pompierii au fost nevoiți să intervină cu mai multe autospeciale. Pentru că vântul bătea cu putere, focul se putea extinde la locuinţe şi la mănăstirea Pietricica.

Pompierii din Neamț au avut nevoie de ajutor de la colegii lor din Iași și Bacău pentru a împiedica incendiul să se propage la locuințe și la o mănăstire.

”Pentru localizarea şi lichidarea incendiului intervin forţe şi mijloace de la Detaşamentul Piatra Neamţ. Au fost solicitate forţe şi mijloace de la Detaşamentele de pompieri din Roman şi Târgu Neamţ. De asemenea, au fost solicitate forţe şi mijloace de la ISU Iaşi şi ISU Bacău”, a transmis ISU Neamţ.  

Sursa citată a precizat că incendiul se manifestă pe o suprafaţă foarte mare şi se poate propaga la locuinţe şi la o mănăstire. 

”Se lucrează pentru împiedicarea propagării. Condiţiile meteo sunt nefavorabile (vânt puternic)”, a mai transmis ISU Neamţ.  

Pompierii au precizat că la Mănăstirea Pietricica se află un echipaj cu autospecială pentru evitarea propagării. 

Incendiul a fost stins mult după miezul nopții

Pericolul propagării incendiului a fost eliminat aproape de miezul nopții, însă pompierii au mai avut nevoie de încă două ore pentru a lichida focul.

Primarul Andrei Carabelea a declarat că datorită intervenției rapide a pompierilor a fost evitată o tragedie. De asemenea, el a precizat că nu se știe care este sursa acestui incediu, dar ea urmează să fie stabilită.

„Incendiul de pe Pietricica a fost domolit și nu mai reprezintă un pericol. Le mulțumesc echipelor de pompieri care au intervenit prompt și profesionist, reușind sa domolească rapid focul, chiar și în aceste condiții de vânt puternic, și sa preîntâmpine o tragedie cumplită.

Este un incendiu de vegetație, dar există mai multe variante privind sursa lui – autoritățile ne vor spune la momentul potrivit”, a spus primarul, conform ziarpiatraneamț.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net