Incendiu puternic în Cluj! A ars o groapă de gunoi

Ultima actualizare:

    Patru autospeciale au intervenit pentru lichidarea incendiuluiFoto: captură Digi24
Patru autospeciale au intervenit pentru lichidarea incendiuluiFoto: captură Digi24

Deșeurile de la o groapă de gunoi privată și temporară din Pata Rât, de la periferia orașului Cluj, au luat foc duminică seară, 28 august, și au creat panică. Din primele informații, nu sunt victime. Flăcările sunt foarte mari, iar norul gros de fum s-a ridicat cu repeziciune. Incendiul a izbucnit în jurul orei 20.00.

UPDATE 29 august: Incendiul nu a fost stins în totalitate nici după 12 ore de luptă cu flăcările.

UPDATE ora 23:00 Administratorii rampei temporare de deşeuri de lângă municipiul Cluj-Napoca, ce a fost cuprinsă de un incendiu duminică seară, intenţionează să depună plângere la poliţie, având suspiciunea că focul nu a izbucnit accidental, potrivit Adevărul.

UPDATE ora 22.00: Flăcările din partea de sud a gropii de gunoi au fost stinse în mare parte. Paznicul a spus că a observat un prim focar de incendiu imediat după ora 19.00. El este cel care a sunat la 112. Flăcările s-au extins în 30 de minute pe toată suprafața rampei. Se așteaptă și apariția Gărzii de Mediu la fața locului, alături de un laborator mobil prin care se va stabili calitatea aerului din zonă, anunță corespondentul DIGI24.

Inițial a intervenit o singură autospecială, dar focul s-a întețit, așa că numpărul mașinilor de pompieri sosite la fața locului a ajuns la patru.

"Este vorba despre un incendiu la o amenajare temporară. Sunt hidranți în zonă. Incendiul se propagă cu o viteză mare. Efectivele noastre participă pentru evitarea extinderii incendiului și pentru lichidarea lui. Va fi o intervenție de lungă durată, din cauza materialelor care au luat foc. Deocamdată nu se știu cauzele izbucnirii incendiului", a spus Andrei Biriș, purtător de cuvânt al ISU Cluj, în direct la Digi24.

Rampa de gunoi se află în apropierea celei vechi, dar și la o distanță mică de un cartier de case. Pompierii estimează că stingerea incendiului va dura 4-5 ore. Alte mașini de pompieri sunt gata să intervină în caz de nevoie. Flăcările au 15 metri înălțime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pavel palcu   special arad jpg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net