Încă un scandal? Câți copii nu vor avea manuale școlare

Ultima actualizare:

    Manualele pentru clasele mici au ajuns doar în 36 de județeFOTO: SEVER GHEORGHE
Manualele pentru clasele mici au ajuns doar în 36 de județeFOTO: SEVER GHEORGHE

Nici un început de școală fără scandal. După ce ministrul educației Liviu Pop a anunțat că vrea manuale la Educație fizică, acum spune că, până acum, doar în 36 de județe au fost asigurate cărțile școlare pentru clasele mici.

Noul ministru al educației face afirmații  uluitoare. Recent a spus că învățământul în România este gratuit doar pentru copii. ”Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plătește nimic”, a spus Liviu Pop. Ministrul a spus că el, ca părinte, cheltuiește bani cu sandvișul cu care merge copilul la școală, cu auxiliarele de care are nevoie copilul. Zilele trecute, Liviu Pop a anunțat că vrea manuale de Educație fizică.

Iată că mai urmează un scandal. Vacanța mare se va sfârși peste o lună, dar mii de elevi ar putea avea surpriza să nu găsească manuale noi pe bancă. La clasele mici, până la 1 august, erau asigurate manuale școlare în doar 36 de județe. La clasa a V-a, care ar trebui să aibă manuale noi, cu programe școlare moderne, licitațiile nu s-au încheiat.

”Referitor la asigurarea manualelor școlare pentru clasa a V-a, licitația organizată de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE) este în faza soluționării contestațiilor formulate de edituri. Din cele 25 de loturi de manuale ofertate, au fost contestate 18. Pentru șapte discipline nu au fost depuse contestații, prin urmare au fost semnate acordurile-cadru cu editurile câștigătoare, urmând ca în perioada 7-11 august, unitățile de învățământ să își exprime opțiunile în raport cu titlurile ce vor fi contractate”, informează Ministerul Educației. În anul școlar 2017-2018, sunt așteptați în clasa a V-a 171.115 elevi.

”Pentru clasele VI-XII, inspectoratele școlare județene au încheiat contracte de retipărire cu editurile care dețin titlurile solicitate de școli, iar livrarea către depozitele de carte școlară din județe este în desfășurare. În majoritatea județelor, rata de livrare este de aproximativ 97%. În perioada imediat următoare, editurile vor furniza și celelalte pachete de manuale școlare, astfel încât la începutul noului an școlar elevii din clasele I-IV și VI-XII vor avea manualele necesare derulării în condiții normale a activității instructiv-educative”, dă asigurări Ministerul Educației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net