Încă o încercare! Mircea Băsescu află azi dacă va fi liber

Ultima actualizare:

    Mircea Băsescu (63 ani) vrea să scape de pușcărie
Mircea Băsescu (63 ani) vrea să scape de pușcărie

Vrea acasă. Mircea Băsescu are 63 de ani și a fost ”cuminte” în pușcărie. De aceea, tot încearcă să convingă magistrații să îl elibereze condiționat. A făcut deja un an și două luni din condamnare și ar mai avea de executat 3 ani.

UPDATE. Ora 11.30.

Tribunalul Constanţa a amânat pentru 29 martie pronunţarea asupra contestaţiei făcute de DNA la decizia de eliberare condiţionată a lui Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare pentru trafic de influenţă, dată în urmă cu o lună de către Judecătoria Medgidia. Fratele fostului preşedinte a adus în discuţie în faţa instanţei problemele de sănătate, întrebând retoric ”ce dovezi de îndreptare aşteaptă doamna procuror” de la el.

Tribunalul Constanţa a judecat, miercuri (22 martie), contestaţia DNA la decizia Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a lui Mircea Băsescu, amânând cu o săptămână pronunţarea, pentru data de 29 martie.

La şedinţa de astăzi (22 martie) procurorul DNA Nadia Zlate a cerut admiterea contestaţiei şi desfiinţarea sentinţei instanţei de fond, apreciind că nu au fost îndeplinite criteriile subiective pentru ca Mircea Băsescu să fie eliberat. Zlate a afirmat că nu au fost date suficiente dovezi de îndreptare.

Reprezentantul DNA a mai precizat că Mircea Băsescu a efectuat în regim de detenţie aproximativ un an şi două luni din condamnarea de patru ani, spunând că dacă nu s-ar lua în considerare cele şapte luni petrecute în arest la domiciliu, atunci fracţia obiectivă nu ar fi îndeplinită.

ORA 7.00. Tribunalul Constanţa judecă astăzi, 22 martie, contestaţia DNA la decizia de liberare condiţionată a lui Mircea Băsescu, condamnat la patru de ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia de azi va fi definitivă.

Procurorii anticorupţie au contestat în 17 februarie decizia dată cu o zi mai devreme de Judecătoria Medgidia, care a admis solicitarea lui Mircea Băsescu de eliberarea condiționată. Atunci, Judecătoria Medgidia decisese că solicitarea este întemeiată. 

“Instanţa apreciază că aceasta este întemeiată şi va fi admisă, fiind întrunite cerinţele art.59 Cod Penal, întrucât condamnatul a avut o evoluţie corespunzătoare a conduitei pe perioada detenţiei, fapt ce dovedeşte dobândirea capacităţii concrete de mobilizare şi responsabilizare în sensul reintegrării sale licite în societate”, se preciza în motivarea instanţei, scrie news.ro.

Mircea Băsescu a mai cerut să fie liberat condiţionat şi în toamna anului trecut, decizia Judecătoriei Medgidia fiindu-i favorabilă şi atunci, dar procurorii au contestat decizia.

În urmă cu o lună, a fost schimbat şi regimul de detenţie pentru Mircea Băsescu de la semideschis, la deschis și a fost mutat de la Penitenciarul Poarta Albă, la secţia exterioară a acestuia de la Valu lui Traian.

Click! spune

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv, în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Fratele fostului președinte Traian Băsescu a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondialul, pentru a interveni pe lângă magistraţi ca acesta să fie eliberat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net