Încă o dată eroi! Răniții de război au venit acasă cu 4 medalii

Ultima actualizare:

    Soldații rămași invalizi în războaie ne-au făcut mândri de ei
Soldații rămași invalizi în războaie ne-au făcut mândri de ei

Au îmbrăcat uniforma militară și au plecat să lupte în războiul altora. Unii dintre ei s-au întors acasă fără mâini, alții fără picioare, orbi sau paralizați. Voința de a lupta cu viața i-a ajutat să meargă mai departe, astfel că din handicapurile lor au făcut glorie.

Au fost militari de elită și au fost răniţi în războaiele din Irak și Afganistan. Au stat în comă, dar s-au trezit la viață. Însă nu la fel cum au fost odată. Au rămas ciungi, paralizați de la brâu în jos sau fără ochi.

Spiritul de lupător le-a rămas și și-au dat seama că viața pentru ei nu s-a sfârșit. S-au antrenat temeinic și au plecat la Toronto, în Canada, ca să participe la Jocurile paralimpice Invictus.

Și nu ne-au făcut de rușine. Astăzi s-au întors acasă cu patru medalii, printre care una de aur obţinută la proba de tir cu arcul de către plutonierul Ionuț Butoi, paralizat de la brâu în jos. Arcaşii de aur ai României au concurat cu echipamente cumpărate din donaţii de "Asociaţia Povestaşii", după ce Adrian Măniuţiu şi Adrian Ursu au pedalat alături de prieteni peste 2.000 de kilometri. Și președintele Klaus Iohannis s-a alăturat cauzei și s-a urcat pe bicicletă.

La sosirea pe aeroport, cei 15 sportivi veterani de război au fost aşteptaţi de familii, dar şi de ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor şi de şeful statului major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, care le-au promis că vor sprijini echipa să participe la jocurile paralimpice din Australia și că le vor facilita toate condițiile ca să se poată antrena. În plus, au fost decorați.

În palmaresul naţionalei României, la prima participare la jocurile Invictus, se află alte două medalii de bronz la canotaj în sală şi atletism 1.500 de metri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net