A împânzit satul cu 12 bariere! Primarul din localitatea Ciurea, Iaşi, obligă şoferii de pe maşinile de mare tonaj să plătească taxă

Ultima actualizare:

A găsit o modalitate de a obţine bani pentru repararea drumurilor din comună. Edilul dintr-o localitate ieşeană a împânzit satul cu bariere şi cere 30 de lei taxă să permită trecerea şoferilor care conduc maşini de mare tonaj.

S-a săturat să tot repare drumul în urma camioanelor care trec aproape zilnic prin sat, încărcate cu mărfuri grele. Mai mult, localnicii se plâng frecvent că din cauza acestora le crapă pereţii caselor.

Aşa că, primarul din satul Ciurea s-a hotărât să ia măsuri. Vrei să treci cu camionul prin sat? Plăteşti! Cu acordul poliţiei şi al consiliului local, primarul Constantin Lupu a instalat nu mai puţin de 12 bariere pe mai multe porţiuni de drum. Şoferii care vor să treacă ­trebuie să scoată din buzunar nu mai puţin de 30 de lei.

“Nu e puţin, nu este nici mult. Având în vedere că se construieşte foarte mult, sunt investitori care fac case, traficul cu maşini grele care cară cărămidă, betoane, pompe e destul de intens şi pentru a-mi proteja lucrările a fost necesar. Au fost zile când s-au înregistrat 10-12 ridicări de barieră pentru camioane”, a spus Constantin Lupu, pentru rtv.net.

Sătenii spun că este o idee bună şi nu mai sunt acum revoltaţi împotriva şoferilor de camioane. Primarul susţine însă că taxa de 30 de lei va fi scoasă, însă peste cinci ani, când ies din garanţie lucrările de reabilitare la drumurile din sat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net