Ilie Năstase juca tenis pe ursuleţi, nu pe bani

Ultima actualizare:

A fost numărul unu modial de două ori, a câştigat zeci de titluri, dar nu a trăit niciodată de pe urma tenisului. Banii i-au încasat comuniştii, iar el s-a ales doar cu ursuleţi şi alte premii simbolice. Acum, Ilie Năastse se gândeşte să recupereze milioanele de dolari pierdute.

Ilie Năstase (68 de ani) a aruncat bomba într-o emisiune televizată de la Look tv: dă statul român în judecată. Motivul? Vrea bani din televizarea finalelor Cupei Davis pe care reprezentativa din care a făcut parte le-a disputat în 1969, 1971 şi 1972. “O să cer bani României pentru că mi-a luat toţi banii de la Cupa Davis la meciurile cu America. S-au televizat, au fost milioane de dolari. Eu n-am văzut niciodată aceşti bani. Nu pot să spun că am fost patriot. Fiecare joacă pentru el”, a spus Ilie Năstase într-o emisiune de la Look TV.

Brigitte Sfăt, soţia celebrului tenismen, spune că totul a fost glumă. ”Eu mă ocup de partea asta cu avocaţii şi vă spun clar că nu va face nici un demers în acest sens. Pe atunci erau alte vremuri. Statul lua banii şi trebuia să reprezenţi clubul. Primea ursuleţi, alte chestii, nu bani. Ilie nu se bazează pe banii ăia. Are afaceri de milioane de euro”, a declarat, pentru Click!, nevasta lui Năstase.

Pe lângă faptul că este senator, fostul tenismen are acţiuni la mai multe companii de succes, inclusiv McDonald’s România. 

Click! SPUNE

Ilie Năstase a câștigat 57 de titluri la simplu, iar la dublu a câștigat turneele de la Wimbledon în 1973, Roland Garros în 1970 și US Open în 1975. A câștigat de patru ori Turneul Campionilor și a fost finalist al Cupei Davis în anii 1969, 1971 și 1972. S-a retras în 1985.

Are o datorie la fosta soţie de 2,2 milioane de euro

Potrivit declaraţiei de avere, Ilie Năstase are în conturi 450.000 de euro şi datorii de milioane de euro. Fostei sale soţii, Amalia Năstase, fostul tenismen trebuie să-i dea 2,2 milioane de euro, în urma divorţului. În plus, la bancă trebuie să returneze, în trei ani, un credit în valoare de 1,7 milioane de dolari, pe care l-a contractat în 2007. Tot de aici aflăm că veniturile sale nu depăşesc 15.600 de lei pe an.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net