Îl va demite premierul pe Arafat după Colectiv? Ce spune Cioloș

Ultima actualizare:

    Raed Arafat a făcut cele mai multe declarații în noaptea tragediei din clubul Colectivfoto: Mihai Călin
Raed Arafat a făcut cele mai multe declarații în noaptea tragediei din clubul Colectivfoto: Mihai Călin

Tot mai multe voci din spațiul public cer demiterea secretarului de stat Raed Arafat după ce investigațiile conduse de jurnalistul Cătălin Tolontan au arătat felul defectuos în care funcționează Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Arafat a anunțat că nu demisionează, iar premierul Dacian Cioloș a declarat că așteaptă să adune toate informațiile înainte de a lua o decizie, dar că nu exclude nicio măsură.

Tragedia din clubul Colectiv, din 30 octombrie, care a făcut până acum 60 de morți, a scos la suprafață numeroase probleme în funcționarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Dacă inițial secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că clubul în care a avut loc incendiul ucigaș nu era în evidența ISU, investigațiile ulterioare au aratat că  pompierii trecuseră nu o dată pe la club, iar cu numai cinci săptămâni înainte de dezastru primiseră o solicitare pentru un eveniment de amploare chiar în acel loc.

Conducerea ISU București a fost demisă imediat după aceste dezvăluiri, însă tot mai multe voci cer și demiterea lui Raed Arafat.

Premierul Dacian Cioloș a declarat într-un interviu pentru Realitatea Tv că nu se grăbește să judece un om, mai ales că îl cunoaște foarte bine pe Raed Arafat, de când acționa fără nicio susținere din partea statului român.

„I-am cerut domnului doctor Arafat să vină în următoarele zile, cel mult o săptămână, cu o analiză privind modul de funcţionare al ISU şi cu propuneri de restructurare şi ameliorare. Ceea ce e clar este că ISU are nevoie de o restructurare, are nevoie de măsuri care să ducă la recâştigarea încrederii”, a declarat joi, 26 noiembrie, premierul Dacian Cioloş.

Dacian Cioloș: ”Eu nu mă grăbesc să judec un om”

Întrebat dacă Raed Arafat riscă vreo sancțiune, Cioloș a spus că așteaptă toate informațiile înainte de a lua o decizie. „Eu nu mă grăbesc încă să judec un om, însă mă grăbesc să apreciez calitatea acţiunii unei instituţii şi să vedem care sunt măsurile de luat. Nu exclud nicio măsură, dar vreau să iau deciziile rând pe rând, pe măsură ce am informaţiile.”

Premierul a adăugat că știe ce eforturi a depus Raed Arafat pentru a crea „această structură de intervenţie rapidă”. „Eu pe domnul Arafat îl cunosc de multă vreme, îl cunosc din perioada în care, în indiferenţa autorităţilor din România, dânsul făcea eforturi ca să creeze această structură de intevenţie rapidă. Știu eforturile pe care le făcea căutând susţinere inclusiv financiară şi la Comisia Europeană pentru a-şi pune în aplicare proiectul”, a mai spus premierul.

image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net