Iată cum se va aplica Legea cartelelor prepay!

Ultima actualizare:

    Cartelele prepay nu vor mai putea fi cumpărate decât cu buletinul
Cartelele prepay nu vor mai putea fi cumpărate decât cu buletinul

Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, a declarat, miercuri seara, la TVR că legea privind modul în care sunt reglementate cartelele prepay va avea o perioadă de implementare, astfel încât deținătorii să aibă timp să își declare identitatea.

„Legea o să aibă o perioadă de reglementare, un timp de implementare, de șase luni să spunem. Apoi, o să aibă un timp de declarare. Dacă ai cartelă, o să ai un timp să-ți declari identitatea. Ar fi normal să se dea o perioadă rezonabilă de înregistrare, pentru că, altfel, în ultima zi de intrare în vigoare a legii o să fie cumpărate zeci de milioane de cartele și nu are nici un efect. În momentul în care deținătorul cartelei, într-un timp rezonabil, să zicem de trei luni, nu se va înregistra...el va primi un sms: trebuie să vii să te înregistrezi. Înregistrarea se va face la un operator de date cu caracter personal sau la magazinele operatorului. Reglementările tehnice or să se dea prin normele metodologice”, a explicat ministrul comunicațiilor, Marius Bostan.

Acesta a mai spus că în cazul celor aflați în străinătate „am putea să găsim și o formă de semnătură electronică, de identificare la distanța”.

Ministrul a mai precizat că, în viitor, conform acestei legi, persoanele care vor dori să cumpere o cartelă vor trebui să se înregistreze cu buletin, în timp ce vânzătorii vor trebui să se autorizeze.

Bostan a menționat că va depune toate eforturile ca legea să intre cât mai repede în dezbatere publică.

Ministrul a mai precizat că această lege „este dată pentru criminali și infractori” și nu va rezolva toate problemele de securitate ale României, iar, în ceea ce privește constituționalitatea, ea nu face altceva decât să repare ce s-a făcut prost înainte.

Premierul Dacian Cioloș a subliniat, duminică, necesitatea unui control mai bun al vânzării cartelelor prepay, precizând că România este una dintre puținele țări din Uniunea Europeană care vinde cartele prepay fără un control de identitate, potrivit Agerpres.

„Înțeleg chiar că au fost folosite în ultima perioadă cartele prepay din România în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există această flexibilitate în România”, a spus Cioloș, la Pro TV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
traian basescu
image png
Fontana di Trevi FOTO Shutterstock jpg
image 2020 10 8 24339294 0 carte identitate jpg
naufragiu grecia jpg
bani euro pixabay jpg
Canicula in Romania FOTO Profimedia jpg
Waldspirale darmstadt jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net