Iată 12 motive pentru care ar trebui să te muţi în Norvegia, chiar acum

Ultima actualizare:

    Vârstnicii din Norvegia sunt protejaţi de stat ca nicăieri în lume
Vârstnicii din Norvegia sunt protejaţi de stat ca nicăieri în lume

Ţara fiordurilor şi a aureolei boreale, Norvegia, a fost declarată „cea mai bună ţară din lume în care să îmbătrâneşti” de organizaţia HelpAge International. Ţara scandinavă a primit cele mai mari note la capitolele „securitatea veniturilor”, „starea de sănătate a populaţiei”, „calitatea mediului”. Iată de ce ar trebui să te muţi acolo, conform businessinsider.com.

1. Orice cetăţean care are cel puţin 67 de ani primeşte o pensie de stat de cel puţin 1.012 dolari.

2. Norvegia cheltuieşte aproape 5% din PIB pentru susţinerea persoanelor vârstnice.

3. În Norvegia, speranţa de viaţă este 84 de ani, iar în general oamenii ating 77 de ani fără a suferi de vreo boală complicată, se arată în raport.

4. Norvegienii sunt dedicaţi muncii. Şapte din zece oameni cu vârste cuprinse între 55 şi 64 de ani au încă un loc de muncă cu normă întreagă.

5. 99,4% dintre norvegienii de peste 60 de ani au studii liceeale sau universitare. De asemenea, universităţile în Norvegia sunt complet gratuite.

6. În Norvegia nu trebuie să plăteşti ca să vizitezi muzee. Asta înseamnă că poţi vedea celebrul tablou al lui Edvard Munch, „Ţipătul”, de la Muzeul Munch din Oslo, de câte ori ai chef.

7. Această ţară are un sistem de îngrijire a copiilor bine pus la punct, ceea ce permite părinţilor să se întoarcă repede la muncă. Nu e nevoie ca bunicii să vină să stea cu cei mici.

8. Având în vedere că circa 20% din populaţie are peste 60 de ani, Norvegia are o sumedenie de programe şi promoţii pentru vârstnicii ei.

9. Persoanele peste 67 de ani plătesc călătoriile cu transportul în comun la jumătate de preţ. Această ofertă e valabilă şi pentru transportul pe calea ferată şi feribot.

10. În Norvegia nu trebuie să-ţi faci griji în legătură cu traficul aglomerat fiindcă mai puţin de jumătate din populaţia activă deţine o maşină, conform Băncii Mondiale.

11. Conform unui studiu din 2013 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, mai puţin de 30% din norvegienii de peste 70 de ani „s-au simţit singuri, trişti sau depresivi în ultima lună”.

12. Nu mai puţin de 89% dintre norvegienii de peste 50 de ani au rude sau prieteni pe care se pot baza la nevoie.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net