Iarna lovește din nou. Nouă drumuri sunt blocate de viscol

Ultima actualizare:

    Șoferii trebuie să folosească din nou anvelopele de iarnă
Șoferii trebuie să folosească din nou anvelopele de iarnă

Nouă drumuri naţionale, majoritatea din judeţul Vaslui, precum şi porturile de la Marea Neagră erau închise, vineri dimineață, din cauza zăpezii şi a viscolului. Autostrada București-Pitești e acum deschisă, însă traficul a fost blocat și aici din cauza poleiului. Sute de localități din țară nu au curent electric.

UPDATE: A născut în mașina pompierilor

O tânără de 23 de ani din comuna Bâtca (Iași) a născut, vineri dimineața, într-un Automobil Transport Victime Multiple (ATVM). Gravida a fost asistată de o asistentă medicală de la Serviciul de Ambulanță Județean Iași, în zonă drumurile fiind blocate de ninsoarea abundentă, scrie agerpres.ro.

O a doua gravidă, tot din comuna Dagâța, a solicitat asistență medicală după declanșarea contracțiilor. Ea va fi preluată de echipajul de pe ATVM și șenilată.

UPDATE: Trafic blocat pe calea ferată, trenurile au întârzieri

Traficul feroviar între staţiile Petroşani-Baniţa şi Tecuci-Mărăşeşti este blocat vineri, patru trenuri fiind afectate. Circulaţia între staţiile Târgu Ocna şi Oneşti a fost reluată, iar garniturile staţionate şi-au reluat deplasarea, având întârzieri. Potrivit CFR, între staţiile Petroşani şi Baniţa circulaţia feroviară este temporar întreruptă, din cauza unui copac căzut care a afectat linia de contact. Echipele de intervenţie se află la faţa locului şi lucrează pentru înlăturarea copacului şi punerea sub tensiune a liniei de contact, astfel încât circulaţia să se reia în cel mai scurt timp.

Trenurile IR 1823 Bucureşti Nord - Târgu Jiu şi IR 1821 Constanţa - Arad staţionează momentan în staţiile adiacente până la redeschiderea circulaţiei.

Circulaţia feroviară este întreruptă în prezent şi între staţiile Tecuci şi Mărăşeşti, trenurile IR 1662 Iaşi – Bucureşti Nord şi IR 10661 Bucureşti Nord – Iaşi fiind afectate.

Iarna și-a arătat din nou colții în județele Vaslui și Iași, unde o parte a drumurilor naționale sunt închise din cauza viscolului. Pe celelalte șosele afectate de ninsori, șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență și să respecte indicațiile polițiștilor. angajaților de la drumuri.

„Rugăm conducătorii auto care circulă în această perioadă pe drumurile judeţene ca în condiţiile unui carosabil umed sau acoperit cu zăpadă, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum şi să îşi echipeze autoturismele corespunzător pentru condiţii de iarnă”, au transmis reprezentanţii DJADP Iaşi. Drumarii au acţionat pe zeci de drumuri judeţene. Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil. „Suntem pe cod portocaliu până la ora 9.00. Nu ştim dacă se prelungeşte acesta s-au devine galben. Avem 5 drumuri blocate în acest moment“, a transmis ofiţerul de la DJADP Iaşi. Astfel, vineri dimineaţă, la ora 8.00, erau blocate drumurile DJ248 A Iaşi-Voineşti, DJ244 D Ciorteşti-Dolheşti, DJ244 F Grozeşti- Bohotin, DJ 246 Jigoreni-Dagâţa şi pe DJ 247 la Dobrovăţ.

În judeţul Iaşi, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe 28A Târgu Frumos - Paşcani, din cauza ninsorii viscolite.

Din cauza vremii, traficul rutier este întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naţionale: 

- Drumul European care merge spre vama Albiţa este închis. Sunt 20 maşini blocate în nămeţi, iar autorităţile se luptă cu viscolul pentru a debloca drumul. 

- DN26 Vânători - Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui;

- DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Tuluceşti) şi limita cu judeţul Vaslui;

- DN24A Murgeni – Fălciu, în judeţul Vaslui ;

- DN24B Albiţa – Huşi, judeţul Vaslui;

- DN2F Vlădia – Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

- DN15C Agapia – Bălţăteşti, judetul Neamţ

- DN15D Piatra Neamţ – Roman, judetul Neamţ;

- DN11A Podu Turcului  - Bârlad, în judeţul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt şi pe raza judeţului Vrancea.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe tronsonul kilometric 106 – 120, pe carosabil s-a format polei, traficul fiind deviat pe DN65 prin municipiul Piteşti. Poliţiştii recomandau şoferilor să mărească distanţa în mers între autovehicule, să reducă viteza şi să nu bruscheze comenzile. Începând cu ora 8.00, circulația a fost reluată pe A1pe sensul către Pitești.

În judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile de la Marea Neagră - Constanţa-Nord, Constanţa-Sud, Midia şi Mangalia.

În jurul orei 5.30, în judeţul Vrancea, traficul feroviar a fost reluat pe magistrala 500, între staţiile Pufeşti şi Adjud, după remedierea avariei survenite la firul purtător al liniei de contact.

Județul Vaslui, fără curent electric

Nu mai puțin de 94 de localităţi din cinci judeţe din zona centrală şi de nord a Moldovei sunt nealimentate total sau parţial cu energie electrică, vineri dimineaţă, din cauza ninsorilor abundente şi a rafalelor de vânt. Toate comunele din judeţul Vaslui, susţin reprezentanţii Delgaz Grid, sunt afectate de întreruperea curentului.

Sunt nealimentate cu energie electrică 57 de localităţi din Bacău, 17 din Iaşi, zece din Suceava, şase din Botoşani şi patru din Neamţ.

Cele mai mari probleme sunt în judeţul Vaslui, unde, protrivit reprezentanţilor Delgaz Grid, toate unităţile administrativ teritoriale se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

„Înrăutăţirea condiţiilor meteorologice a provocat avarii importante în reţeaua de distribuţie a energiei electrice. În judeţul Vaslui există în zona Bârlad – Murgeni stâlpi de înaltă tensiuni rupţi, fiind astfel afectate magistrale de transport a energie electrice”, a declarat, vineri, pentru news.ro responsabilul de comunicare al Delgaz Grid, Cornel Zaiţ.

Locuințe fără curent și în Brăila

Aproape 7.000 de gospodării din judeţul Brăila sunt nealimentate cu energie electrică, vineri dimineaţă din cauza avariilor apărute în reţelele de distribuţie, din cauza ninsorilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, 6.782 de abonaţi din 23 de localităţi au rămas fără curent electric.

Avarii la reţeaua de distribuţie se înregistreză în localităţile Oprişeneşti, Plopu, Tîrlele Filiului, Batogu, Ioneşti, Gurguieţi, Sihleanu, Scorţaru Nou, Constantineşti, Râmnicelu, Corbu Nou, Măxineni, Măru Roşu, Lacu Rezii, Cuza Vodă, Salcia Tudor, Gradiştea, Custura, Boarca, Racoviţa, Corbeni, Gemenele, Găvani. În unele dintre cazuri, oamenii nu au curent de aproape 24 de ore.

18 localități din Galați afectate de viscol

Vremea rea a făcut ravagii în judeţul Galaţi în noaptea de 20 spre 21 aprilie 2017. Mai multe drumuri au fost închise traficului, iar mii de locuinţe din 18 localităţi ale judeţului au rămas fără energie electrică după ce vântul puternic şi ninsoarea viscolită au afectat reţelele de înaltă tensiune şi punctele de transformare.

În oraşele Galaţi şi Tecuci, dar şi în câteva localităţi rurale, arborii rupţi de zăpadă şi de vînt au avariat maşini. De altfel, în judeţ sunt mii de pomi distruşi de furia naturii, asta fără a pune la socoteală efectele frigului, care ar putea duce la zero producţia de fructe din acest an, scrie adevarul.ro.Probleme sunt şi la Matca, acolo unde solariile au fost afectate de vânt şi de cantitatea mare de zăpadă, care a rupt pur şi simplu folia. Deocamdată nu s-a făcut o evaluare a pagubelor.


    Viscolul a afectat și drumurile din județul Galați. Foto:GSDF
Viscolul a afectat și drumurile din județul Galați. Foto:GSDF
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net