Iarna bate la uşă. Pe cine va „usca” la buzunare factura la căldură

Ultima actualizare:

    De teama facturilor uriaşe, mulţi români aleg să stea în frig (foto: Arhivă Click!)
De teama facturilor uriaşe, mulţi români aleg să stea în frig (foto: Arhivă Click!)

Sezonul rece e aproape, motiv pentru care regiile de termoficare vor începe distribuirea de agent termic în apartamentele românilor. Cele mai multe dintre societăţi au făcut deja probele de sistem şi aşteaptă temperaturi sub zece grade Celsius pentru a-i taxa pe consumatori. Citiţi mai jos pe cine va arde cel mai tare la buzunare factura la căldură.

Românii îşi cheltuiesc cea mai mare parte a veniturilor pe care le încasează pe utilităţi şi mâncare (circa 70%). Iarna aceasta va fi cumplită, însă, pentru mulţi dintre consumatorii casnici care locuiesc în oraşe unde preţul Gigacaloriei nu e subvenţionat sau subvenţia e mică. De exemplu, cei mai vulnerabili în faţa facturilor exorbitante sunt românii care locuiesc în Turnu Măgurele. Aici gigacaloria se ridică la 489 de lei, iar costurile cu încălzirea unui apartament cu două camere poate depăşi 700 de lei. La fel de năpăstuiţi sunt sighişorenii, care au de suportat o gigacalorie de 379 de lei, scrie rtv.net.

În Constanţa, gigacaloria este 358,5 lei, iar la Miercurea Ciuc – 304 lei. Ieşenii plătesc iarna aceasta 265 de lei pentru o gigacalorie consumată, în vreme ce timişorenii au de plătit 252 de lei. În Capitală, tariful gigacaloriei a rămas neschimbat de mai mulţi ani – 169,88 lei.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net