Ianuarie 2017 a fost al treilea cel mai cald ianuarie, din istorie

Ultima actualizare:

    Cele mai mari temperaturi s-au înregistrat în America de Nord și Siberia (culoarea roșie)FOTO: NASA
Cele mai mari temperaturi s-au înregistrat în America de Nord și Siberia (culoarea roșie)FOTO: NASA

Noi am tremurat de frig în luna precedentă, dar, la nivelul planetei, ianuarie a fost o lună foarte caldă. De fapt, în 137 de ani de când se fac înregistrări, a fost a treia oară când temperaturile au fost mai ridicate decât era normal.

NASA a publicat o analiză a temperaturilor înregistrate în prima lună a anului și au ajuns la o concluzie îngrikorătoare: a fost mult mai cald decât ar fi fost normal. De fapt, temperatura a fost cu 0,92 grade Celsius mai cald decât temperatura medie ianuarie din perioada 1951-1980.

O hartă a ianuarie 2017 Loti (indicele de temperatură sol/ocean) arată că cea mai mare anomalie a fost în America de Nord și în Siberia, unde a fost mult mai cald decât în perioada 1951-1980. O mare parte din restul Asiei a fost, de asemenea, relativ caldă.

Două dintre cele trei anomalii de top de temperatură în luna ianuarie au fost în ultimii ani. 2016 a fost cea mai ridicată temperatrură, cu 1,12 grade Celsius mai cald decât temperatura medie ianuarie, urmată de 2007, cu 0,96 grade Celsius mai calde. Ianuarie 2017 este pe locul al treilea.

Analiza temperaturilor globale a fost realizată de oamenii de știință de la NASA, Institutul Goddard pentru Studii Spațiale (GISS) din New York cu date obținute de la 6.300 de stații meteorologice din întreaga lume. Au lipsit informații din Antarctica deoarece datele de la stațiile amplasate acolo nu au fost transmise încă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
cluj napoca panorama foto shutterstock
printesa marie eleonore si parintii ei captura video (2) jpg
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net