I-a despicat capul şi i-a incendiat casa

Ultima actualizare:

    Pompierii au izbutit să stingă flăcările în două ore
Pompierii au izbutit să stingă flăcările în două ore

Episod care a îngrozit o mică aşezare din Bistriţa-Năsăud! Un individ de 40 de ani a omorât un bătrân care locuia singur într-o casă din satul Dorolea. După ce i-a despicat capul acestuia, bărbatul i-a incendiat casa şi s-a făcut nevăzut. Câţiva tineri au descoperit cadavrul înainte ca flăcările să distrugă tot.

Cumplit! Un bărbat de 70 de ani din satul Dorolea (comuna Livezile), situat la zece kilometri de Bistriţa, a fost ucis cu sălbăticie. Pensionarul locuia singur într-o casă săsească, fiind vizitat din când în când de fiica sa, stabilită în Bistriţa.  Descoperirea macabră a fost făcută de câţiva tineri care chefuiau într-o o casă vecină. Petrecăreţii au observat că o casă din apropiere a fost cuprinsă de flăcări. „Am ieşit afară cu o fată ca să povestim şi am simţit miros de fum”, povesteşte unul dintre tineri. “Am spart porţile şi am dat alarma. Bătrânul era sub o grămadă de haine, mort, şi l-am scos afară. Mi s-a făcut rău când i-am văzut crăpătura din cap”, îşi aminteşte, îngrozit, cel care a făcut descoperirea.  

Pompierii s-au luptat câteva ore cu flăcările, scrie adevarul.ro. Se pare că autorul crimei a încercat să-şi acopere urmele, dând foc la casă. „Două echipaje de stingere cu autospeciale şi un echipaj de prim-ajutor SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Bistriţa au acţionat aproximativ două ore pentru localizarea şi lichidarea incendiului”, explică Marius Rus, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa. 

Suspectul principal, un recidivist de 40 de ani din localitate, care a mai fost închis pentru furturi şi alte infracţiuni, a venit la locul crimei câteva ore mai târziu, în timp ce pompierii încă se chinuiau să stingă flăcările. Individul a fost încătuşat de poliţişti.

Sătenii cred că bărbatul de 40 de ani ar fi vinovat şi pentru moartea altui bătrân. Incendiul s-a produs în toamna anului 2016, tot în acelaşi sat. Flăcările au cuprins atunci o bucătărie de vară, fiind găsit trupul carbonizat al proprietarului de 61 de ani. Cum bărbatul obişnuia să consume alcool, localnicii au crezut că s-a îmbătat şi a lăsat neasigurată soba, de la care s-au aprins mai multe materiale textile. 

"De la un psihopat te poţi aştepta la orice"

„Mi-a spart şi mie clubul, prin anii ‘90, şi a furat un casetofon”, spune Traian Simionca, primarul comunei Livezile. “Tot prin puşcărie a fost. Oamenii din zonă spun că a mai furat şi a mai dat foc şi până acum. De la un psihopat te poţi aştepta la orice. Cred că i se punea pata pe câte unul şi atunci dădea foc”, adaugă edilul.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Tudor Arghezi
cutremur napoli jpg
slabire medicament cura   foto pixabay jpg
sfintii imparati constantin si mama sa elena images jpeg
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net