I-au «odihnit» plămânii 10 zile ca să-l vindece după arsuri

Ultima actualizare:

    În incendiul din  „Colectiv”, din  30 octombrie 2015, au murit 63 de  oameni, iar peste 150 au fost rănițifoto: arhivă Click!
În incendiul din „Colectiv”, din 30 octombrie 2015, au murit 63 de oameni, iar peste 150 au fost rănițifoto: arhivă Click!

Pacientul rănit în clubul „Colectiv”, internat la Institutul „C.C. Iliescu”, cu arsuri pe 25% din suprafața corpului și arsură pulmonară, a fost externat, marți, 12 ianuarie.

Pe durata internării,  pacientul a beneficiat de cel mai modern tratament la nivel mondial destinat arsurilor grave pulmonare, oxigenarea totală extra-corporeală cu membrană (n.r. - o metodă complexă, care permite substituirea, pentru o perioadă de timp, a funcțiilor inimii și plămânilor: circulația, schimburile de gaze, echilibrul acido-bazic, reglarea temperaturii), timp de zece zile.

Plămânii pacientului au fost puși în repaus și s-au vindecat total, timp în care pacientul a beneficiat de terapie intensivă multiorgan. „În premieră, în România, pacientul a fost transferat dintr-o altă unitate spitalicească la Institutulul „C.C. Iliescu” sub circulaţie extra-corporeală. L-am preluat într-o stare gravă”, a declarat prof. dr. Șerban Bubeneck, managerul institutului.

În prezent, o singură persoană rănită în „Colectiv” mai este internată în România, la Spitalul de Urgență Floreasca. Alte 17 se află în clinici din străinătate. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net