I-au dat pufuleţi îmbibaţi în alcool ca să adormă!

Ultima actualizare:

    Fetiţa de doi ani este internată în Clinica de Toxicologie foto: arhiva personală
Fetiţa de doi ani este internată în Clinica de Toxicologie foto: arhiva personală

Caz revoltător la Iaşi! O fetiţă de doi ani a ajuns în comă alcoolică la spital după ce i s-au dat pufuleţi îmbibaţi în ţuică pentru ca micuţa să adormă. Reprezentanţii unităţii au sesizat or­ganele de anchetă. Fetiţa se află acum internată la Clinica de Toxicologie.

O practică din ce în ce mai des folosită la ţară face victime printre copii. O fetiţă de doi ani a fost transportată la spital în toiul nopţii de vineri spre sâmbătă, după mai bine de şapte ore de la momentul în care a ingerat alcool. Copilul a început să aibă convulsii, iar rudele alertate au intrat în panică şi au solicitat ajutor.

„Deşi copilul era din Lungani, se afla la o rudă în Miro­slava, o mătuşă, ea fiind şi cea ca­re a venit cu el la spital. Cel mai pro­babil i s-au dat pufuleţi îmbibaţi în al­cool, ca să adoarmă. Este un remediu folosit deseori la ţară“, a precizat dr. Radu Terinte, managerul spitalului.

Repre­zentanţii unităţii sanitare au sesizat Primăria din Lun­gani şi „Protecţia Copilului“ din Iaşi, care urmează să se stabilească astfel care este statutul şi contextul social în care acesta trăieşte şi dacă a fost doar o întâmplare, ori dacă copilul este în­tr-ade­văr neglijat de părinţi. Fetiţa se află internată la Clinica de Toxicologie.

"Atunci când a ajuns la noi, era într-o stare gravă, iar analizele au demonstrat că este vorba despre intoxicaţie acută cu alcool etilic. Deşi a ajuns la mai multe ore de la ingestie, a primit tratamentul specific, iar starea este una bună. Va pleca zilele următoare acasă, însă trebuie văzut dacă a fost ceva accidental sau dacă se mai poate repeta. Nu te aştepţi ca la o vârstă aşa de mică să întâlneşti astfel de cazuri“, a precizat dr. Tamara So­lange Roşu, medic-şeful Unităţii de Primiri Urgenţe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
cuplu cearta jpg
ploi jpeg
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net