«I-am mulţumit Maicii Domnului că mi-a vindecat nepoţelul»

Ultima actualizare:

    Coadă la Icoana Maicii Domnului Prodromiţa serbată la 12 iulieFoto: Tatiana Solomon
Coadă la Icoana Maicii Domnului Prodromiţa serbată la 12 iulieFoto: Tatiana Solomon

Sute de români s-au închinat marți la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Prodromiţa de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, pentru sănătate şi spor.

Creştinii au participat, ieri, la slujba care a avut loc la altarul de vară de la Catedrala Mântuirii Neamului, pentru cinstirea Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa aflată pe Muntele Athos. O copie a icoanei cu puteri miraculoase se află şi la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. ”Nepoţelul meu suferea de o boală necruţătoare. Anul trecut l-am adus aici, să se închine la icoana făcătoare de minuni. La câteva zile am fost cu el la un control la medici. Aceştia erau consternaţi, băiatul nu mai avea nimic”, ne-a spus o bătrânică. ”Eu am sosit cu un autocar de la Făgăraş, vin în fiecare an. Aveam o tumoare şi m-am vindecat. Acum am venit să-i mulţumesc. O vecină de-a mea s-a rugat pentru căsătorie, iar dorinţa i s-a îndeplinit”, ne-a spus o altă enoriaşă. Oamenii au participat la slujbă şi au stat apoi la coadă chiar şi două ore ca să atingă icoana.

Icoana miraculoasă are o poveste extraordinară. Stareţul Nifon al Schitului Prodromu de la Athos a dorit ca mănăstirea pe care o păstorea să aibă o icoană a Maicii Domnului cu pruncul şi a căutat un iconar care să citească rugăciuni şi să ţină post negru. După multe căutări, l-au găsit pe Iordache Nicolau, din Iaşi, un om evlavios, cu frică de Dumnezeu. Acesta era tare nemulţumit de felul îi care îi ieşeau feţele bisericeşti. Într-o zi, iconarul a găsit icoana pictată de-a gata, iar Sfintele Feţe arătau impecabil. Nu ştia cum s-a petrecut minunea. El a păstrat o mărturie scrisă despre împlinirea minunii, documentul fiind datat la 29 iunie 1863. Există mărturii care precizează că Sfintele Feţe se schimbă în mod miraculos, uneori întunecându-se, alteori luminându-se. De asemenea, icoana a fost analizată ştiinţific, fiind cercetată la microscop şi nu s-au constatat urme de pensulă. Concluzia specialiştilor a confirmat originea nepământească a picturii. 

Sute de credincioşi au venit ieri la Paraclisul Catedralei Mântuirii  Neamului pentru a atinge icoana
Sute de credincioşi au venit ieri la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului pentru a atinge icoana


    Foto: Tatiana Solomon
Foto: Tatiana Solomon

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Portle de Fier Foto Hidroelectrica (2) jpg
image
image
image
image
image
image
PASAPORT SUA foto shutterstock jpg
constantin necula foto inquam
the emperor napoleon in his study at the tui jpg
Lacul Amara, zămislit dintr un vechi curs al Ialomiţei jpeg
image png
gradinile fermecate ale dragonilor colaj facebook jpg
parasutism MapN jpg
dan bittman
image
actualitate.net
image
actualitate.net