Hotelul Lido a revenit cu patru stele în circuitul turistic

Ultima actualizare:

Unul dintre simbolurile interbelice ale Bucureștiului, Hotelul Lido, a revenit de luni seara la gloria sa de altădată. Restaurat din temelii de către compania Phoenicia Hotels, Lido a necesitat investiții de peste cinci milioane de euro. Astăzi însă e pregătit să scrie iar istorie pentru orașul căruia i-a dăruit atâtea și atâtea povești de neuitat. Înalt de șase etaje, Lido deține în prezent 115 camere, dintre care 18 sunt apartamente (câte trei pentru fiecare etaj). Practic, există camere pentru toate gusturile, de la banalele single sau double la cele botezate foarte inspirat „boutique”.

Noul proprietar a dorit să păstreze multe dintre elementele interioare ce i-au adus în timp faimă hotelului. În aceste condiții nu e de mirare că liftul e cel original, cel care în deceniul al treilea al secolului trecut plimba protipendada orașului ce dorea să vadă cu ochii ei marea minune urbanistică. Desigur, azi i-au fost aduse o serie de îmbunățiri tehnologice de ultimă generație, întrucât de la momentul primei inaugurări au trecut deja aproape nouă decenii. O serie de elemente de construcție, cum ar fi spre exemplu, treptele celor șase etaje sau tavanul clădirii, au fost recondiționate, pe cât posibil, cât  mai aproape de forma lor originală.

Ca elemente de décor puteti găsi sau regăsi multe elemente ale culturii balcanice, ce a inspirat de atâtea ori viața românilor. Astfel, poți zări mai peste tot diverse opere mici din alamă, zinc sau cupru, ce amintesc de obiecte atât de folositoare din sufrageria sau bucătăria personală, în timp ce pereții interiori sunt împodobiți cu mici covoare atent selecționate. De asemenea, holurile hotelului au fost transformate în veritabile galerii de artă, incluzând zeci de picturi în ulei ce amintesc de vechiul București. Revenirea în circuit a Hotelului Lido va avea efect direct și asupra bulevardului central Nicolae Magheru (priveliștea bulevardului de la etajele superioare ale hotelului e memorabilă deja, vă asigur, fie noapte, fie zi!) care va reuși astel să-și recupereze o mare parte din prestigiul de altădată.  

Noul hotel, „decorat” cu patru stele, dispune și de două restaurante, Restaurant Lido și Lido’s Brasserie & Bar, cărora li se adaugă alte două săli de conferinţă și o treia, de fitness şi masaj. Noii proprietari au anunțat și faptul că Lido by Phoenicia va beneficia în perioada următoare şi de un nou restaurant, un centru Spa, dar şi de celebra piscină cu valuri amplasată în curtea interioară a hotelului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net