Harta restanţierilor: unde sunt cei mai mulţi datornici la bănci

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Populaţia şi firmele din judeţele Vâlcea, Giurgiu şi Sălaj înregistrează restanţe pentru o cincime din valoarea împrumuturilor luate de la bănci.

Potrivit datelor Băncii Naţionale a României, primul loc în topul restanţierilor la credite, în funcţie de ponderea sumelor restante în totalul împrumuturilor contractate, este ocupat de persoanele fizice şi persoanele juridice din judeţul Vâlcea. Aici, pentru 21,6% din valoarea creditelor se înregistrează restanţe. Valoarea lor se ridica la 513 milioane de lei (115 milioane de euro) la sfârşitul lunii iunie şi era mai mare cu peste 10% faţă de sfârşitul anului trecut.

Locul al doilea în topul restanţierilor la credite este ocupat de populaţia şi firmele din judeţul Giurgiu, cu o pondere a sumelor restante în totalul creditelor de aproape 20%. Valoarea restanţelor se ridica în judeţul Giurgiu la 175 de milioane de lei (39 de milioane de euro).

Ultimul loc pe podium este ocupat de judeţul Sălaj, cu restanţe pentru aproape 20% din totalul creditelor. Totuşi, restanţele au scăzut cu peste 20% în Sălaj în prima jumătate a acestui an. La polul opus, în rândul celor mai bun-platnici, se înscriu persoanele fizice şi juridice din judeţele Gorj, Dâmboviţa şi Covasna. În Gorj, se înregistrează restanţe pentru doar 4,3% din valoarea creditelor acordate, iar în Dâmboviţa – pentru 5,95%, iar valoarea sumelor cu întârzieri la plată nu depăşeşte în niciunul dintre cele două judeţe 120 de milioane de lei (27 de milioane de euro).

În judeţul Covasna, soldul creditelor se ridica la finele lunii iunie la 785 de milioane de lei (175,5 milioane de euro) şi se înregistrau restanţe de numai 54 de milioane de lei (12 milioane de euro), respectiv 6,8%. În Bucureşti şi Ilfov, valoarea restanţelor la creditele contractate de populaţie şi firme se ridica la sfârşitul lunii iunie la 8,38 miliarde de lei (1,87 miliarde de euro), în scădere cu 4%, reprezentând 36% din totalul sumelor restante la nivel naţional.

Mai multe, pe adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net