Halucinant! Denunțuri, Ordonanța 13 și reality show, subiecte la olimpiade

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În cursul zilei de astăzi (27 februarie) ministrul educației Pavel Năstase va explica de ce elevii care au participat la olimpiade au avut de rezolvat niște subiecte halucinante. La Română, au fost puși să scrie un denunț, iar la Engleză –despre OUG 13 și despre interzicerea unor programe TV.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 13/2017, prin care s-a modificat Codul Penal, şi proiectul legii graţierii au devenit subiecte la olimpiada de limba engleză. Este al doilea caz de acest fel, după olimpiada de limba română din Prahova, la care elevii au fost nevoiţi să scrie un denunţ fictiv, scrie stiripesurse.ro.

La olimpiada de Limba română, tema eseului era un denunț. Elevii au avut de rezolvat un subiect în care să-şi imagineze că sunt personajul care colectează taxele de la ţăranii din romanul ”Moromeţii”, dar şi să redacteze un referat adresat conducerii de partid prin care denunţă ”calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete”.

Elevii clasei a XII-a a Colegiului Naţional ”Liviu Rebreanu” din Bistriţa, participanţi la faza pe şcoală a olimpiadei de engleză, au fost puşi să comenteze deciziile Guvernului Grindeanu. Concursul s-a desfăşurat în perioada în care modificarea Codului Penal şi graţierea erau doar proiecte de ordonanţe de urgenţă.


    FOTO: stiripesurse.ro
FOTO: stiripesurse.ro

”Pornind de la textul de mai jos, scrie un editorial în care să interpretezi această chestiune controversată şi să evaluezi cum consecinţele unei asemenea decizii ar putea afecta securitatea ţării tale. Argumentaţia ta va avea o lungime de 200-250 de cuvinte”, a fost al treila subiect la concurs, notat cu 25 de puncte. Textul pe care elevii trebuia să-l comenteze era o relatare a situaţiei din României realizată de cotidianul britanic The Guradian.

La al doilea subiect de la olimpiadă, notat cu 50 de puncte, elevilor li s-a cerut să-şi exprime opinia cu privire la posibila intezicere a unor emisiuni TV de divertisment (reality show).

Chistionat de jurnaliști, ministrul educației, Pavel Năstase, a declarat că astăzi va consulta specialiști ai acestor discipline (Limba română și Limba engleză) pentru a decide de s-au dat aceste subiecte neinspirate.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net