Hai la mare cu 75 de lei pe noapte!

Ultima actualizare:

    Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi la mare  în acest weekend
Peste 40.000 de turişti sunt aşteptaţi la mare în acest weekend

Vrei să mergi la mare de 1 Mai, dar ai un buget limitat? Ai varianta să te cazezi la stat. În timp ce privaţii se aruncă la preţuri mari, cei de la Ministerul Tineretului îşi deschid porţile cu 75 de lei pe noapte.

Pe timpul lui Ceauşescu toţi românii îşi făceau vacanţa la stat, prin Biroul de Turism pentru Tineret. Nu existau hoteluri private. Deşi multe dintre ele au fost vândute după Revoluţie pe bani puţini, au mai rămas câteva centre de agrement, care-şi primesc clineţii şi acum, inclusiv de 1 Mai. Vorbim despre New Paradise din Eforie Sud, Tabăra Luminiţa din Eforie Nord, Centrul de agrement 2 Mai şi Hotel Sport din Constanţa, situate pe plajă. Un total de 1.000 de locuri. Şi încă mai ai timp să rezervi camere. 


    La Hotel Sport sunt 54 locuri, camere duble  şi trei apartamente
La Hotel Sport sunt 54 locuri, camere duble şi trei apartamente

”Unităţile noastre sunt funcţionale, deschise, igienizate, monitorizate şi  beneficiază de teren de sport, de golf, discotecă în aer liber, foc de tabără, cinematograf, a acces la internet. Dacă turiştii vor cazare la tabără trebuie să facă o solicitare prealabilă, nu pot veni să bată la uşă. La Hotel Sport e mai uşor să te cazezi”, a explicat Sorin Buşu, şef serviciu la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport (DJTS) într-o conferinţă de presă.

Oamenii din sistem spun că rezervările se pot face şi cu o zi înainte, la DJTS, atât de grupuri, cât şi în nume propriu, pentru că oricum rămân foarte multe locuri neocupate. ”La Centrul de agrement 2 Mai şi Hotel Sport mai avem solicitări de cazare, în rest, bănuiesc că lumea vrea prin Mamaia”, a conchis Buşu.


    Centrul de Agrement 2 Mai are 200 de camere
Centrul de Agrement 2 Mai are 200 de camere

Cazarea la Centrul de Agrement 2 Mai este de 75 de lei pe zi de persoană. La Eforie Sud, 85 lei/zi, iar la New Paradise 100 de lei. Tarifele includ şi trei mese pe zi. Asta în condiţiile în care particularii cer la un hotel de trei stele din Eforie Nord 414 lei pe noapte cu pensiune completă.


    Tabăra Luminiţa este situată pe o fâşie de nisip de 200 de metri, de-a lungul plajei din Eforie Nord
Tabăra Luminiţa este situată pe o fâşie de nisip de 200 de metri, de-a lungul plajei din Eforie Nord

Trenurile, luate cu asalt de turişti 

E nebunie în gări! Începând de azi şi până pe 1 mai, trenurile vor fi luate cu asalt, astfel că CFR Călători a suplimentat cu 8.000 de locuri garniturile care circulă în toată ţara. Chiar şi aşa nu sunt suficiente. Potrivit autorităţilor, ieri la prânz, gradul de ocupare era între 90% şi 110%, însă solicitările vor fi din ce în ce mai multe.

simeon stalpnicul png

Ceea ce înseamnă că mulţi turişti vor călători în picioare. În acest weekend, spre şi dispre Litoral circulă zilnic câte 24 de trenuri, şapte dintre ele având ca destinaţie finală Mangalia, restul Constanţa. Aglomeraţia vine şi în contextul în care studenţii circulă gratuit pe orice rută din ţară la vagoanele de clasa a II-a.

Vremea se strică în weekend: vin ploi duminică

Se adună norii după ce prin vestul ţării intră un val de aer umed, ce a urcat din Marea Mediterană. Trece în fugă, dar din pricina lui vremea va fi instabilă în această minivacanţă de 1 Mai. Ieri, au fost 26 de grade la prânz, în Lunca Dunării şi în vestul ţării. Azi, în Banat, temperaturile scad brusc la 15 grade. Instabilitatea se va ”muta” treptat şi în celelalte regiuni. Pe Litoral, precipitaţiile vor ajunge duminică şi vor fi trecătoare. La malul mării, temperaturile vor fi scăzute în toată perioada, în jur de 16 grade. În Capitală, cerul va fi mai mult noros, dar temperaturile se vor menţine ridicate, în jur de 22 de grade. Sunt şanse de ploi repezi, duminică după orele prânzului. În ultima zi din această minivacanţă, luni, 1 Mai, vremea va fi frumoasă în aproape toată ţara, cu excepţia Litoralului unde vor fi 18 grade şi câţiva nori. Marţi, scăpăm de precipitaţii şi se va încălzi, de la o zi, la alta. (Marina Dohi)

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net