Guvernului i s-a făcut milă de șoferi. Ce se întâmplă cu amenzile rutiere din această vară

Ultima actualizare:

    Șoferii vor putea achita amenda la „preț redus” în termen de 15 zile (foto: Dorin Constanda)
Șoferii vor putea achita amenda la „preț redus” în termen de 15 zile (foto: Dorin Constanda)

Executivul a transmis Parlamentului spre aprobare un proiect de lege care vizează eficientizarea plății amenzilor rutiere. Conform documentului, guvernanții au cerut crearea unui sistem informatic care să ofere informații în timp real despre achitarea amenzilor. Astfel, șoferii nu vor mai fi puși pe drumuri pentru a face dovada plății amenzii.

Din această vară, amenzile rutiere vor fi achitate în numerar la orice unitate a Trezoreriei Statului sau la administrațiile de taxe locale, indiferent de localitatea de domiciliu a șoferilor sancționați. Banii vor ajunge într-un cont unic, găzduit de Trezoreria Statului. Șoferii nu mai trebuie să se deplaseze cu chitanța pentru a face dovada plății fiindcă acest lucru e vizibil în momentul plății. O altă veste bună pentru șoferi e că aceștia vor putea achita jumătate din sumă în termen de 15 zile, și nu în 48 de ore cum este în prezent.  

„Mecanismul propus va putea fi utilizat în sistem pilot pentru amenzile contravenționale la regimul circulației pe drumurile publice aplicate conducătorilor de autovehicule. Legea va putea fi aplicată și pentru alte amenzi contravenționale de către organele din care fac parte agenții constatatori, pe măsura dezvoltării sistemului informatic de gestionare a titlurilor de creanță electronice și conectării la acesta”, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

Proiectul de lege, avizat de Guvern, a fost transmis Parlamentului pentru discutare și aprobare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net