Guvernul Ponta IV depune jurământul la Cotroceni

Ultima actualizare:

    Guvernul Ponta III a fost remaniat, nouă miniștri fiind demiși
Guvernul Ponta III a fost remaniat, nouă miniștri fiind demiși

Ceremonia de învestire a noilor miniștri are loc azi dimineaţă, la ora 9.00. Imediat după ce vor pleca de la Cotroceni se vor duce direct la la serviciu, pentru a-și prelua oficial portofoliile de la predecesori.

UPDATE, ORA 9.05

În acest moment, miniștrii depun jurământul, în fața președintelui Traian Băsescu. Acesta a zis că-l obligă CCR să validze portofoliile, dar că pentru unii dintre demnitari nu ar fi semnat: Și i-a nominalizat pe Liviu Pop și Sorin Mihai Cîmpeanu. Cu cei doi, șeful statului a refuzat să dea mâna. La fel a porcedat și în cazul lui Andrei Gerea și i-a sfătuit să-și facă cruce din mers. La final le-a urat succes.

Este vorba despre Graţiela-Leocadia Gavrilescu, ministrul mediului în locul lui Korodi Attila şi al Doinei Pană, despre Mihai Tudose, ministrul economiei, care preia portofoliul de la Constantin Niţă şi, parțial, de la Florin Jianu, de Andrei-Dominic Gerea, numit ministrul energiei și IMM  în locul lui Răzvan Nicolescu şi al lui Florin Jianu, despre Sorin Grindeanu care devine ministrul pentru societatea informaţională prin plecarea lui Răzvan Cotovelea, despre Sorin-Mihai Cîmpeanu, ministrul educaţiei, despre Ioan Vulpescu, ministrul culturii, despre Angel Tîlvăr, ministrul delegat pentru diaspora şi despre Liviu-Marian Pop, numit a doua oară ministru delegat pentru dialog social.

De asemenea, Darius Vâlcov va fi învestit la finanţe, iar Liviu Dragnea şi Daniel Constantin vor relua jurământul de ministru după pierderea funcţiei de vicepremier.

Inițial, aceștia ar fi trebuit să depună jurământul aseară, dar pentru că agendele premierului și președintelui statului erau prea încărcate, cei doi au luat decizia ca cermonia să aibă loc astăzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net