Guvernul a confirmat ridicarea vizelor pentru Canada

Ultima actualizare:

    România a ajuns la un acord cu Canada, potrivit căruia românii vor putea ajunge în țara nord-americană fără vize
România a ajuns la un acord cu Canada, potrivit căruia românii vor putea ajunge în țara nord-americană fără vize

Vestea mult așteptată de români a fost confirmată: vom putea intra în Canada fără vize! Procesul se va face în două etape, primul pas urmând a fi în 1 mai 2017, iar perfectarea acordului se va face în 1 decembrie 2017. UE și Canada au semnat duminică, 30 octombrie, acordul de liber-schimb, la Bruxelles.

"Guvernul României salută decizia Guvernului Canadei de a elimina complet vizele pentru cetăţenii români începând cu 1 decembrie 2017. Această decizie se regăseşte în declaraţia Summitului UE-Canada şi confirmă eforturile depuse de Guvernul României pentru a ajunge la acest rezultat", se arată într-un comunicat al Guvernului, citat de news.ro.

Liberalizarea parțială din mai va duce la eliminarea vizelor pentru toți românii de la începutul lui decembrie 2017. Românii care au avut o viză canadiană temporară în ultimii 10 ani sau care au o viză validă pentru SUA, vor putea să viziteze Canada grație unei autorizații electronice de călătorie, de la 1 mai.

”Este un moment important pentru România, nu doar pentru că se deschide accesul românilor la beneficiile Tratatului comercial între Uniunea Europeană şi Canada (CETA), dar şi pentru că se elimină ultima discriminare existentă pentru cetăţenii români faţă de ceilalţi cetăţeni europeni în chestiunea circulaţiei fără bariere pe teritoriul Canadei. Consider, de asemenea, că această liberalizare a regimului vizelor va crea oportunităţi  importante pentru oamenii de afaceri români care doresc să dezvolte proiecte cu parteneri canadieni", a spus Cioloş cu această ocazie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
airplane cabin 7022154 1280 jpg
pofta manacare jpg
Copil spital
image
actualitate.net
image
actualitate.net