Guvernul Cioloş – la un an de mandat

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Echipa condusă de premierul Cioloş a împlinit joi un an de mandat. Ziarul „0Adevărul“ a făcut bilanţul guvernării tehnocrate, cu bune şi cu rele, de la reforme la stângăcii.

În urmă cu exact un an, Dacian Cioloş îşi începea mandatul în fruntea Guvernării. Soluţia tehnocrată fusese aleasă de preşedintele Klaus Iohannis pentru a mai detensiona încordarea socială generată de tragedia de la Colectiv, carnagiu care a dus la căderea Guvernului Ponta.

„Adevărul“ a întocmit un top al realizărilor, dar şi al nereuşitelor.

Top realizări

Debirocratizarea. Guvernul Cioloş a eliminat copiile legalizate după documente, a obligat instituţiile să primească copii şi în format electronic şi a oferit posibilitatea ca amenzile şi taxele de timbru să fie plătite online. De asemenea, Executivul a modificat şi legea privind cazierul judiciar astfel încât instituţiile publice să obţină certificatul de cazier judiciar în mod direct de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), scutind cetăţeanul de obţinerea acestuia.

Blocarea scriitorilor din puşcării. Guvernul Cioloş, la propunerea ministrului Justiţiei Raluca Prună, a hotărât ca deţinuţii să beneficieze de o scădere de 20 de zile din pedeapsă indiferent câte cărţi scriu în penitenciar. Până la modificarea legii, deţinuţii primeau o reducere de 20 de zile din pedepasă pentru fiecare carte scrisă.

Top scandaluri

Brânzeturile Brădet. „O cantitate de brânză de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Arges conţine bacteria E.coli”, anunţa ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, în luna martie, după ce trei bebeluşi din Argeş au murit ca urmare a unei infecţii cu bacteria E.coli. Ulterior, Institutul Cantacuzino, după analize, a descoperit că brânza de la Brădet nu era infectată. Scandalul generat de Achim Irimescu a adus companiei Brădet pierderi de 500.000 de lei în doar două luni.

Cuminţenia pământului. După ce a reuşit să strangă doar 1 milion de euro din donaţii pentru a cumpăra sculptura lui Brancusi, Guvernul a anunţat că va aloca alte 10 milioane de euro din bani bugetari pentru a cumpăra opera de artă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net