Guvernul a ajuns la un acord cu FMI. Nu cresc taxele și impozitele

Ultima actualizare:

    Victor PontaFoto: Arhiva Click
Victor PontaFoto: Arhiva Click

Guvernul a ajuns la un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană. Astfel, deficitul bugetar pe care va fi construit proiectul de buget pe anul viitor va fi de 1,83% din PIB, pe cash, incluzând o alocare de 0,4% pentru cofinanţarea proiectelor UE, a anunţat premierul Ponta.

România va avea în 2015 un buget de 238 de miliarde de lei, iar acesta va fi finalizat pe hârtie până vineri. Din acești bani, 19 miliarde de lei vor pleca spre fondurile europene.

Potrivit lui Victor Ponta se menține cota unică de impozitare cu 16%, însă TVA pentru pachetele turistice all-inclusive va scădea la 9%.

În plus, taxa pe construcții speciale va fi micșorată de la 1,5% la 1%, contribuția CAS va fi redusă cu 5%, pensiile se vor majora, venitul minim garantat va crește de la 350 de lei la 400 de lei, iar indemnizațiile pentru persoanele cu handicap vor fi și ele majorate cu 16%.

Totodată, premierul  a anunțat că nu vor crește taxele și impozitele.

Nu s-a ajuns la un acord pentru banii la Armată

Guvernul şi Comisia Europeană nu au ajuns la un acord privind suplimentarea anul viitor a cheltuielilor de apărare cu 0,3% din PIB, deoarece oficialul CE a motivat că nu are mandat pentru o decizie care trebuie luată doar de către Consiliul European.

Ponta a precizat că a avut deja o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, pentru ca România să solicite în următorul Consiliu European, din această lună, aprobarea pentru aceste cheltuieli suplimentare destinate armatei, cu o majorare corespunzătoare a deficitului bugetar, şi a arătat că, dacă avizul nu va putea fi obţinut la această reuniune, atunci va discuta şi cu viitorul preşedinte, Klaus Iohannis.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
plata impozit 2020 2 jpeg
GORGHIU jpg
doctorul mircea beuran jpeg
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net