Gruia Stoica află astăzi dacă merge la închisoare

Ultima actualizare:

    Gruia Stoica susţine că este nevinovat şi vrea să fie achitat
Gruia Stoica susţine că este nevinovat şi vrea să fie achitat

Afaceristul Gruia Stoica ar putea afla, marţi, decizia definitivă a judecătorilor în dosarul în care a fost cercetat pentru corupţie.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă în urmă cu un an şi jumătate, pentru tentativa de a truca o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia. Scopul – adjudecarea de către compania de transport feroviar a unui contract în valoare de 100 de milioane de euro.

Condamnat în primă instanţă la 4 ani de închisoare

Omul de afaceri a fost condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare, cu executare, decizie contestată atât de patronul Grup Feroviar Român, care se consideră nevinovat, cât şi de procurorii anticorupţie, care vor pedeapsă maximă, şapte ani de închisoare, scrie digi24.ro.

Gruia Stoica susţine că e nevinovat

Gruia Stocia susține în continuare că este nevinovat, afirmând că înregistrarea ambientală nu este corectă. Ei spun că există suficiente voci ale unor specialiști care spun că ceea ce a apărut la dosar ar fi o probă contrafăcută, iar instanța nu ar trebui să ia în calcul această variantă. Avocaţii apărării încearcă să obțină o achitare.

Fierarul din Toflea, avere de 450 de milioane €

Gruia Stoica, 46 de ani, a plecat din satul natal, Toflea, în 1990, la doar 22 de ani, cu intenţia declarată de a face afaceri, de a se îmbogăţi. Şi se poate spune că a reuşit! În 2011, revista Forbes îl plasează în Top 10 «Cei mai bogaţi români», cu o avere estimată la 450 de milioane de euro. Miliardarul Gruia Stoica este fierar din tată în fiu şi prima afacere a făcut-o chiar cu regimul comunist: „Aveam 150 de muncitori care confecţionau dălţi pentru ipsoserie. Toate motivele artizanale de pe Casa Poporului sunt sculptate cu dălţile mele", povestea Gruia Stoica. Dar a făcut şi şcoală. A absolvit Facultatea de Metalurgie din Galaţi tot pe vremea lui Ceauşescu. După apariţia legii societăţilor comerciale, a înfiinţat Turnomet SA, probabil una din primele societăţi pe acţiuni din România. În 2000, Gruia Stoica a obţinut licenţa de transport, înfiinţând Grup Feroviar Român.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net