Gropile n-au dispărut, în ele flori au apărut

Ultima actualizare:

    Drumul a rămas plin de noroi şi gropi, dar măcar pare mai verde
Drumul a rămas plin de noroi şi gropi, dar măcar pare mai verde

Drumul mănăstirilor din zona vâlceană Costeşti a devenit un punct turistic mai puţin obişnuit. Conducătorii auto care se aventurează printre ”craterele” de pe şosea pot admira tufe de ghiocei, zambile şi trandafiri plantate de administraţia locală în gropile de pe drumul judeţean din localitate.

“E un frumos colorit de primăvară, sunt convins de această dată că al nostru Consiliu Judeţean Vâlcea iubeşte natura şi tocmai de accea ne-a invitat să facem acest gest de a repara gropile din asfalt folosind tehnici de ikebana. Am ascultat şi sfatul Consiliului Judeţean Vâlcea de a pune trandafiri, dar am preferat un singur fir pe groapă. În fine, lăsând gluma la o parte, ne-am dat seama că nu ne putem baza pe consilierii judeţeni din Vâlcea, aceştia, în afară de politică şi de alte chestiuni dragi DNA, nu au alte interese. Noi vom face drumul mănăstirilor, nu actualul Consiliu Judeţean”, a declarat primarul din Costeşti, Toma Peştereanu, citat de ”ştiripesurse.ro” Şeful Consiliului Judeţean Vâlcea a preferat să nu comenteze gestul “teribilist” al edilului din Costeşti, spunând că există un proiect european de finanţare a acestui drum.

Primarul Toma Peștereanu a dat și el o mână de ajutor la "lucrări"
Primarul Toma Peștereanu a dat și el o mână de ajutor la "lucrări"

Drumul judeţean “plantat cu flori de primăvară” este rută directă între Costeşti şi Bărbăteşti, prin Pietreni, şi este utilizat cu precădere de pelerinii care vin la Mănăstirile Arnota, Bistriţa, Peri, Păpuşa şi Pătrunsa. Acesta este complet degradat şi se află inclus într-un amplu proiect turistic, “Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte”.

Protest similar şi în Arad

Primarul comunei Zăbrani, Marian Toader, a plantat vara trecută flori în gropile de pe drumul care leagă satul Neudorf, care aparţine de Zăbrani, de limita cu judeţul Timiş. 

„De şapte ani, la fiecare rectificare de buget a Consiliului Judeţean Arad, fac demersuri pentru introducerea spre finanţare a acestui tronson! De fiecare dată am primit din partea preşedintelui CJ Arad răspunsul că este un drum secundar şi nu este prioritar”, s-a arătat revoltat Marian Toader. Sectorul de drum menţionat a fost introdus pe lista de investiţii pe fonduri europene, însă proiectul a fost modificat pe ultima sută de metri, iar cei de la Consiliul Județean au hotărât să îl scoată de pe lista drumurilor modernizate pe bani nerambursabili. Se pare că aceasta a fost picătura care a umplut paharul şi care l-a împins pe Marian Toader să organizeze acest protest. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net