Gripa porcină, depistată în București și în șapte județe

Ultima actualizare:

    Medicii ne recomandă să ne vaccinăm și să respectăm cu sfințenie regulile de igienă
Medicii ne recomandă să ne vaccinăm și să respectăm cu sfințenie regulile de igienă

La granița României e epidemie de gripă porcină. Peste 150 de oameni au murit. La noi, au fost confirmate 20 de îmbolnăviri cu AH1N1, dar specialiștii Ministerului Sănătății spun că, deocamdată, nu există pericolul unei epidemii în România.

De la începutul sezonului rece și până în prezent, au fost confirmate 31 de cazuri de gripă, în România, a anunțat, ieri, Ministerul Sănătății. Dintre acestea 20 sunt tip AH1N1, adică gripă porcină. Cazurile au fost depistate în București și în șapte județe, precum Dâmbovița, Galați, Constanța, Vrancea, Dolj, Iași și Hunedoara.

Din fericire, nici o persoană nu a decedat din cauza gripei pe teritoriul țării noastre. În plus, specialiștii Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile spun că, până în prezent, „activitatea virozelor respiratorii este de intensitate joasă, fără răspândire geografică largă”.

Medicii ne atrag, însă, atenția că suntem în plin sezon gripal, iar variațiile de temperatură favorizează răspândirea virusului. Tocmai de aceea ne recomandă să ne vaccinăm. „Recomandăm vaccinarea și în cursul acestei luni, vaccinul conținând exact antigenele necesare pentru prevenirea infecției cu virusul AH1N1”, a declarat președintele Societății Române de Microbiologie, prof. dr. Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, „virusul AH1N1 a fost inclus în vaccin, începând din anul 2009, în formula vaccinului sezonier, în fiecare an. Însă, imunitatea pe care o determină virusul AH1N1 nu este de lungă durată, fapt care a permis continuarea circulației acestuia. Un virus circulă unul sau două sezoane, după care dispare și apare după o perioadă de timp”, a mai spus prof. Rafila.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net