Grevă la CFR. 19 trenuri au fost anulate

Ultima actualizare:

    Sute de călători au fost afectați de problemele pe calea feratăfoto: captura Facebook
Sute de călători au fost afectați de problemele pe calea feratăfoto: captura Facebook

Este grevă de amploare la CFR. 19 trenuri au fost anulate după ce angajaţii care se ocupau de mentenanţă au încetat lucrul, din cauză că CFR Călători ar fi refuzat să încheie un nou contract de mentenanță cu compania la care lucrează.

Peste 1.300 de angajaţi din cadrul depourilor au intrat în grevă, joi dimineaţă. CFR Călători nu a mai prelungit contractul de mentenanţă cu firma SCRL, expirat pe 31 decembrie 2019, unde sunt angajaţi,  potrivit digi 24.  Ei spun că ar putea fi transferaţi către CFR şi astfel le-ar fi micşorate salariile.  

Cel puţin 19 trenuri sunt anulate. Sunt afectate garnituri din București, Cluj, Iași, Timișoara, Galați, Ploiești, Satu Mare, Sibiu și Galați.

Protestele sunt în 12 depouri. 

Reprezentanţii sindicatelor spun că problema se va remedia în cursul acestei zile.

Reacţia sindicaliştilor la greva de la CFR

Sindicaliştii mai spun că se vrea falimentarea intenţionată a companiei care asigură mentenanţa pentru a împiedica angajaţii să-şi recupereze salariile restante.

„Vechiul contract de mentenanță între CFR Călători și SCRL a expirat în data de 31 decembrie 2019. Deși nu au existat diferențe majore pe plata, pe valoarea financiară a contractului, CFR nu a dorit să mai semneze contractul, trecând la înființarea unor puncte paralele de lucru, fapt care ar duce la falimentarea intenționată a SCRL Brașov. Salariații SCLR, în număr de 1.500 de angajați, au drepturi restante de recuperat, iar falimentarea intenționată ar împiedica salariații SCRL să recupereze drepturile financiare restante”, explică Ghiță Nicolae, lider de sindicat SCLR, potrivit Digi 24.

Şi Ionel Savin, prim vicepreşedintele Sindicatului Naţional Solidaritatea 2012, a spus, de asemenea, la începutul anului că CFR încearcă „o falimentare mascată” a SCRL. Cele patru puncte preluate de CFR Călători sunt: Medgidia, Sighet, Piatra Olt şi Oraviţa. De asemenea, Savin a precizat că CFR Călători a încercat să inducă ideea că aceste cheltuieli au crescut din cauza SCRL, motivul real fiind "deciziile luate de managerii transportatorului public feroviar de călători".

Cum poţi afla în timp real dacă trenul tău are întârziere

Greva de la CFR a dat peste cap nu numai circulaţia feroviară din România ci şi programul multor călători care se bazau pe acest mijloc de transport. Mulţi au laut cu asalt ghişeele de informaţii din gări, iar alţii, fără să se informeze au ajuns să aştepte ore în şir pe peroane. Iată cum poţi afla în timp real dacă trenul tău are întârziere:

CFR a pus la dispoziţia călătorii platforme on-line uşor accesibile:

Aici poţi afla dacă trenul tău circulă sau nu
Aici poţi afla dacă trenul tău circulă sau nu

1. Trenul meu – obţineţi informaţii despre trenurile aflate în circulaţie. Scrieţi numărul trenului în câmpul aferent şi apăsaţi butonul “Informaţii tren”.

Aici poţi vedea tabelele din principalel staţii CFR din ţară
Aici poţi vedea tabelele din principalel staţii CFR din ţară

2. Camere web – puteţi vedea imagini ale tabelelor de sosiri/plecări din unele staţii mari (exemplu: Bucureşti Nord, Braşov, Craiova, Timişoara Nord, Iaşi).

De asemenea, puteţi intra pe mersultrenurilor.infofer.ro unde , în funcţie de locul de plecare şi destinaţie poţi afla ce trenuri circulă şi ce întârzieri au.

Ştire în curs de actualizare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net