Grevă generală la metrou. Marţi sau miercuri circulaţia trenurilor va fi oprită între orele 04 şi 16

Ultima actualizare:

    Luni, 19 noiembrie, trenurile de metrou nu vor circula între 4 dimineaţa şi 16 dacă negocierile vor eşua
Luni, 19 noiembrie, trenurile de metrou nu vor circula între 4 dimineaţa şi 16 dacă negocierile vor eşua

De săptămâna viitoare, metroul ar putea să circule abia după ora 16:00, în fiecare zi. Sindicaliştii au făcut o grevă de avertisment care a durat două ore în ziua de joi, 15 noiembrie, dar ameninţă cu greva generală pentru că sunt nemulţumiţi de blocarea negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă. Ei solicită ca salariile să le fie mărite cu mai bine de 40%.

UPDATE 10.40 Iniţial o posibilă grevă generală fusese planificată pentru ziua de luni, însă liderul USLM a revenit cu o informaţie potrivit căreia aceasta va avea loc în cursul zilei de marţi sau miercuri, în cadrul aceluiaşi interval orar anunţat anterior (4 dimineaţa-16)

"Da, (s-a decis - n.r.) continuarea acțiunii. S-ar putea să nu fie chiar luni, dar va fi marți sau miercuri, pentru că trebuie să ținem cont de minimul 48 de ore lucrătoare și am luat în calcul. Dar dacă avem foc continuu, aveam lejer 48 de ore pentru luni. Se pare că interpretarea juridică... nu contează tipul de unitate, ci conform celor încadrate pe săptămâni de lucru. Sigur (fac grevă, n.r.) între 4:00 și 16.00. Noi am hotărât deja azi, am stabilit după ce s-a terminat greva de avertisment. Urmează să informăm opinia publică în care dintre zile, în funcție de mobilizarea noastră. Hotărârea este luată”, a declarat Ion Rădoi, potrivit hotnews.ro. 

Sindicaliştii au anunţat că, în cazul în care nu se vor primi de la managementul Metrorex răspunsuri favorabile la revendicările salariale, după greva de avertisment va urma o grevă generală care ar putea afecta un număr de 700.000 de călători. Potrivit sindicaliştilor greva generală ar putea fi declanşată luni, 19 noiembrie, între orele 04.00 şi 16. 

Ion Rădoi, liderul USLM a declarat că dicuţiile pentru negocierea contractului de muncă colectiv nu au fost unele fructuoase, aşadar greva generală metrorex este una inevitabilă. "După toate demersurile nu am reușit s-a încheiem un contract colectiv de muncă pe 2018, 2019. Ieri eram pe cale de a ne înțelege, dar ministrul Lucian Șova a intervenit ca acest conflict să nu se rezolve. Nu putem decât să ne îndreptăm spre o grevă generală. De luni, trenurile să nu mai circule între orele 4 și 16, nu doar 2 ore cum s-a întâmplat azi", a fost declaraţia acestuia. Sindicaliştii au solicitat o creştere salarială de 42%, însă li s-a oferit doar 18%, iar ei au refuzat această propunere. 

Pe de altă parte, Lucian Şova a declarat că negocierile pe care le-a purtat cu sindicaliştii nu au reprezentat nimic altceva decât un şantaj. În plus, el a adăugat că administraţia Metrorex trebuie să conştientizeze faptul că o creştere salarială de 42% ar implica şi scumpirea unei călătorii cu metroul de la 2,5 lei la 4 luni, lucru care i-ar afecta pe călătorii care circulă zilnic cu mijlocul de transport subteran. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net