Greva controlorilor de trafic a fost anulată

Ultima actualizare:

    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

După zile intense de ­negocieri, angajații ROMATSA și conducerea companiei au anunțat luni (31 august) ajungerea la un acord.

Astfel greva programată pentru marţi a fost anulată. ”Ne-am înțeles asupra solicitărilor, dar mai rămâne semnarea contractului colectiv de muncă”. Este anunțul făcut ieri ­după-amiază de Gabriel ­Tudorache, liderul sindicatului de la ROMATSA, după trei zile de negocieri cu administrația. În cele din urmă şi această ultimă problemă a fost rezolvată. Ce nu au obținut controlorii de zbor în șase luni de când au declanșat conflictul de muncă, au rezolvat în 72 de ore. Nu mai puțin de 14 revendicări au fost rezolvate pe repede înainte inclusiv modificarea organigramei ROMATSA. ”Suntem dispuși să asigurăm peste 50 la sută din trafic dacă nu se anulează greva, ca să nu deranjăm pe nimeni”, a promis Gabriel Tudorache, înainte de a se întoarce la discuții. Salariaţii de la ROMATSA s-au luptat timp de şase luni cu administraţia şi au reuşit să obţină un nou contract colectiv de muncă. Acesta permite, printre altele, ieşirea la pensie a controlorilor de trafic la 55 de ani şi angajarea lor, tot la ROMATSA, pe alt post.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net