Gregorian Bivolaru, la mâna justiției franceze. Va fi extrădat „guru”?

Ultima actualizare:

    „Guru” Bivolaru are o condamnare definitivă de 6 ani cu executare
„Guru” Bivolaru are o condamnare definitivă de 6 ani cu executare

Unul dintre cei mai blamați oameni din România, Gregorian „Guru” Bivolaru, află azi dacă judecătorii francezi îl predau autorităților române. Fondatorul MISA a fost arestat la 26 februarie într-un anticariat din Franța și, de atunci, a blocat toate acțiunile justiției pentru a fi extrădat în țara natală. Guru era dat în urmărire internațională încă din 2013, pentru o condamnare la 6 ani de închisoare pentru act sexual cu un minor.

Gregorian Bivolaru s-a ferit de autoritățile române cât a putut. El a fugit din țară în 2004, la puțin timp după ce a fost condamnat la închisoare pentru activitatea sa în cadrul MISA. Opt ani mai târziu, instanțele din România l-au achitat în acest dosar, însă i-au deschis un altul pentru întreținere de raporturi sexuale cu un minor. Ani buni, Guru s-a ascuns în Suedia, unde a primit azil politic. Încercările statului român de a-l repatria s-au lovit de refuzul autorităților scandinave, care își protejează azilanții politici.

În iarna acestui an, Bivolaru a fost reținut în Franța, în baza unui mandat de urmărire internațională. Din februarie și până acum, avocații săi au invocat nenumărate vicii de procedură pentru a bloca extrădarea. Cazul său a fost judecat cu întârziere de instanțele franceze din cauza acestor „artificii” avocățești. Azi, însă, justiția franceză ar trebui să decidă extrădarea sa în România sau menținerea în arest preventiv.

Pentru ea a fost hăituit de Poliție

Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare, în 14 iunie 2013. Acuzația: act sexual cu un minor. „Victima” sa, tânăra Mădălina Dumitru, a negat pe întreaga durată a procesului că ar fi fost abuzată sexual de Guru.

Mădălina Dumitru și-a protejat mentorul cât timp acesta era căutat de Poliției (foto: captură MISA TV)
Mădălina Dumitru și-a protejat mentorul cât timp acesta era căutat de Poliției (foto: captură MISA TV)

Mai mult, fata, care făcea parte din gruparea MISA, a declarat anchetatorilor că nu a întreținut niciodată raporturi sexuale cu Bivolaru și că ea nu e o victimă a fondatorului MISA, ci a procurorilor și judecătorilor. În timp ce Gregorian Bivolaru era protejat de sistemul judiciar din Suedia, Mădălina Dumitru, rămasă în țară, a fost supusă unui tir necontenit din partea judecătorilor. În ultimii doi ani, fata a trăit retras, departe de ochii lumii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net