Gregorian Bivolaru, judecat la Cluj pentru trafic de persoane

Ultima actualizare:

    Dosarul lui Gregorian Bivolaru a fost înregistrat, luni, la Curtea de Apel Cluj, iar primul termen de judecată a fost stabilit în data de 10 mai 2016
Dosarul lui Gregorian Bivolaru a fost înregistrat, luni, la Curtea de Apel Cluj, iar primul termen de judecată a fost stabilit în data de 10 mai 2016

Gregorian Bivolaru, liderul MISA, urmărit prin Interpol, a fost arestat, vineri (26 februarie), în Franța. Acesta era dat în urmărire internaţională din 2013, când a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru act sexual cu minori. Fondatorul MISA va judecat şi de magistraţi români într-un dosar privind traficul de persoane.

Dosarul lui Gregorian Bivolaru a fost înregistrat, luni, la Curtea de Apel Cluj, iar primul termen de judecată a fost stabilit în data de 10 mai 2016, scrie Mediafax.

Surse judiciare au declarat, marţi că judecarea cauzei nu are legătură cu extrădarea acestuia din Franţa şi că, în cazul în care procedurile de extrădare nu vor fi finalizate, Gregorian Bivolaru va fi judecat în lipsă.

“Curtea de Apel Cluj a înregistrat, luni, dosarul în care Gregorian Bivolaru şi alte 19 persoane sunt judecate pentru trafic de persoane. Este vorba despre un apel la o sentinţă a Tribunalului Cluj din 2015 prin care Bivolaru fusese achitat într-un dosar de trafic de persoane, care este vechi, din 2007. Judecarea acestui dosar nu are legătură cu extrădarea lui Bivolaru din Franţa, dacă nu se vor finaliza procedurile de extrădare până în 10 mai, acesta va fi judecat în lipsă”, au spus sursele judiciare.

A fost achitat de Tribunalul Cluj

Tribunalul Cluj l-a achitat în februarie 2015 pe Gregorian Bivolaru în dosarul de trafic de persoane instrumentat de DIICOT şi în care acesta fusese trimis în judecată în 2007. Potrivit soluţiei judecătorilor Tribunalului Cluj, în dosarul de trafic de persoane instrumentat de DIICOT, Gregorian Bivolaru a fost achitat de patru infracţiuni, iar pentru alte şase infracţiuni de care era acuzat instanţa a dispus încetarea procesului penal, pe motiv că faptele s-au prescris.

 A primit azil din partea suedezilor

Gregorian Bivolaru a plecat din România după ce a fost trimis în judecată, în august 2004, fiind arestat în aprilie 2005, în Suedia. În noiembrie 2005, autorităţilor române li s-a respins cererea de extrădare a acestuia. Ulterior, în decembrie 2005, fondatorul MISA a primit azil politic din partea autorităţilor suedeze. La 14 iunie 2013, Gregorian Bivolaru a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă la şase ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor în formă continuată, după ce fusese achitat de două instanţe inferioare. După emiterea mandatului de executare, Bivolaru a fost căutat de poliţişti, fără succes, la adresa din România şi la ashramurile MISA.  Din 23 mai 2013, instanţa supremă l-a citat în dosar pe Gregorian Bivolaru şi cu noul său nume, Magnus Aurolsson.

Prins de poliţiştii francezi

Poreclit „Guru” sau „Magnus Aurolsson“ conform Poliţiei Române, Bivolaru a fost acuzat că între anii 2002 şi 2004, fiind profesor de yoga şi mentor spiritual al mişcării MISA, a recrutat studente minore de yoga pe care le ţinea într-o stare de sclavie şi le exploata sexual.  Bivolaru a întreţinut acte sexuale de mai multe ori cu minorele, dându-le bani şi alte beneficii. Bivolaru era dat în urmărire internaţională din 2013, când a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru act sexual cu minori. “Guru” a fost depistat de agenţi ai poliţiei franceze vineri dimineaţă la Salonul de Anticariat Champerret. “Salonul Champerret de Carte şi Manuscrise Vechi” a început vineri, într-un spaţiu expoziţional din nordul Parisului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net