Gigi Becali și homosexualii

Ultima actualizare:

    Gigi Becalifoto: Adevărul
Gigi Becalifoto: Adevărul

Controversatul om de afaceri și patron al echipei de fotbal, Steaua București, Gigi Becali, a anunțat joi seara că în perioada detenției sale de aproape doi ani, între 2013 și 2015, și-a făcut prieteni și din rândul comunității homosexualilor.

Becali a trecut prin câteva penitenciare în perioada petrecută ultima dată după gratii: Jilava, Rahova și Poarta Albă.

Patronul Stelei a mai trecut prin pușcărie și înainte de 1989, pentru deținere ilegală de valută, fiind salvat în cele din urmă de intervenția mezinului cuplului Ceaușescu, Valentin. Apoi, în preajma sărbătorii pascale a anului 2013 a mai stat câteva zile în închisoare, fiind acuzat de sechestrare de persoane în cazul celor ce-i furaseră mașina.

În cele din urmă, Becali nu a putut evita recluziunea. Mai întâi, la 20 mai 2013 este condamnat definitiv  la trei de ani de închisoare în dosarul schimburilor de teren cu Ministerul Apărării Naționale. La patru iunie 2013 primește alți trei ani în așa-numitul „Dosar Valiza”, pentru dare de mită. Astfel, per total Gigi Becali avea de efectuat o perioadă de reținere de trei ani și jumătate  a  a fost condamnat cu executare pentru trei ani și jumătate, pe care însă va reuși să-i reducă semnificativ, datorită prevederilor legale.

Dezvăluiri făcute telefonic la pauza unui meci de fotbal

Gigi Becali a dezvăluit telefonic la B1, în pauza partidei din Europa League dintre Steaua și FC Zurich, că nu are nimic personal împotriva homosexualilor. Și a încercat să-și demonstreze spusele povestind cazul a doi dintre homosexualii pe care i-a întâlnit în pușcărie. „Ciocolată” e numele celui pe care l-a invocat cel mai des. Porecla acestui deținut, căruia Becali nu i-a dezvăluit identitatea, a revenit cel mai des pe buzele sale. Becali ar fi încercat chiar să-i schimbe orientarea sexuală, fără a fi reușit însă acest lucru.

„I-am spus că dacă după ce iese din pușcărie se duce la preot, se spovedește și abandonează această cale sunt gata să-l ajut. I-am oferit și 500 de euro. L-am revăzut după eliberarea sa, când m-a vizitat și când mi-a mărturisit sincer că nu poate scăpa de boala sa. Nea Gigi, mi-a zis el, așa cum matele îți plac femeile, mie îmi plac bărbații. În aceste condiții i-am spus că nu mai vreau să am de-a face cu el și de-atunci nu mai știu nimic despre el”.

Mai mult, patronul Stelei a povestit cum în cazul lui „Ciocolată” i-a făcut rost de un fierbător și de o cană, fiindcă ceilalți deținuți nu vroiau să folosească aceleași ustensile ca și camaradul lor de altă orientare sexuală.

Apoi, Gigi Becali a adăugat că a încercat să folosească aceeași rețetă și pentru al doilea deținut, de data asta de la penitenciarul Poarta Albă. Și de data asta a eșuat. ”P-ăsta l-am protejat cât am putut, căci își băteau joc mai toți de el. N-am putut să fac mare lucru pentru el, căci de multe ori și-o căuta cu lumânarea. Mi-a zis și comandantul închisorii: Măi, nea Gigi, ăsta e bolnav. N-ai ce face pentru el! Dar tot am încercat să-l ajut”.   

 A finanțat cu 40.000 de euro o mișcare civică de schimbare a Constituției pe tema familiei

Gigi Becali e unui dintre cei mai activi adepți ai mișcării civice ce-și propune schimbarea Constituției în privința articolului 48, aliniatul 1, referitor la familie, care ar trebui, în opinia lui, să prevadă expres că aceasta este formată dintre un bărbat și o femeie. El a finanțat, conform propriilor spuse cu 40.000 de euro, campania de strângere de semnături necesare în vederea modificării legii fundamentale.

Președintele Klaus Johannis s-a pronunțat recent pe această temă, gafând nepermis și vorbind despre „fanatism religios” în acest caz, lucru amendat aproape imediat de Patriarhia Română. Mult mai inspirat pe același subiect, premierul Dacian Cioloș a declarat că personal preferă să pledeze pentru „toleranță, cu respectarea ideii de familie tradițională”.

La rândul ei, Curtea Constituțională a României a avizat deja pozitiv afirmația conform căreia căsătoria liber consimțită se produce între un bărbat și o femeie, arătând că demersul încercării de schimbare a articolului în cauză întrunește condițiile pentru exercitarea inițiativei, urmând a se pronunța la 27 octombrie dacă căsătoriile homosexuale vor fi sau nu recunoscute în viitor de statul român.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net