Gheorghe Mencinicopschi e liber. Așa arată un om fericit!

Ultima actualizare:

    Dr. Menci are motive de bucurie. A stat după gratii doar doi ani. El s-a considerat întotdeauana nevinovat în acest caz
Dr. Menci are motive de bucurie. A stat după gratii doar doi ani. El s-a considerat întotdeauana nevinovat în acest caz

Fostul director al Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA), Gheorghe Mencinicopschi, a fost eliberat din închisoare în această după-amiază. „Dr. Menci” a ieșit pe poarta Penitenciarului Jilava după ce a ispășit doi ani și o lună din pedeapsa de opt ani primită în dosarul privatizării frauduloase a ICA.

Gheorghe Mencinicopschi (67 de ani) a fost eliberat condiționat în urma deciziei definitive a Tribunalului Ilfov. Instanța a apreciat că inculpatul a avut o comportare bună în detenție și că merită o șansă de a se reintegra în societate. Mai mult, le decizia de azi a contat și vârsta pe care o are acesta, peste 60 de ani. Deținuții care trec de acest prag beneficiază din start de o reducere a perioadei de detenție. 

Dr. Menci a fost încarcerat în august 2014, odată cu Dan Voiculescu. Fostul director al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost condamnat pentru complicitate la infracţiunea de spălare de bani, cu circumstanţe agravante în cazul privatizării ICA. Procurorii au reținut că dr. Menci se face vinovat de subevaluarea bunurilor institutului, ceea ce i-a permis lui Dan Voiculescu să cumpere pachetul majoritar de acțiuni la Institutul la un preț extrem de mic. În același dosar, Voiculescu a primit zece ani de închisoare cu executare.

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net