George Motoi a murit

Ultima actualizare:

    Actorul George Motoi a murit luni, 4 martiefoto: aarc.ro
Actorul George Motoi a murit luni, 4 martiefoto: aarc.ro

Actorul și regizorul român de teatru George Motoi a încetat din viață la vârsta de 79 de ani, luni (4 martie 2015). Anunțul decesului acestuia a fost făcut pe pagina de Facebook a artistului de către familia sa

George Motoi a murit - anunțul a fost făcut de fiica sa

„Tatăl meu și-a trăit viața cu discreție și demnitate, prețuind fiecare clipă frumoasă și învățând din greșeli, cu bucurie și fără regrete. La fel a ales să părăsească această lume, discret și demn. M-a rugat să-i promit că voi păstra discreția asupra bolii și asupra trecerii lui în neființă. Am de gând să-mi respect această promisiune și, vă rog și pe voi să mă ajutați să fac acest lucru. Drum bun, TATA, spre ceruri! Drum bun, GEORGE MOTOI, spre ceruri!”, sună mesajul publicat de fiica regretatului artist, Raluca, pe rețeaua de socializare.

Actorul George Motoi va fi înmormântat vineri (6 martie), la cimitirul „Sfânta Vineri” din Bucureşti, se arată pe site-ul Teatrului Naţional din Bucureşti, unde artistul a jucat mulţi ani.

George Motoi a murit. Biografie

  • Născut la 22 ianuarie 1936, la Arman, în Bulgaria, George Motoi a avut o carieră bogată în teatru şi în cinematografie.
  • În 1958 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică București, apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, instituţie ale cărei baze le-a pus alături de colegii săi de generaţie.
  • După o perioadă petrecută la Teatrul din Bacău şi la Teatrul Naţional din Cluj, George Motoi devine unul dintre actorii importanţi din ţară.
  • În film a avut o colaborare constantă cu regizoarea Malvina Urșianu, potrivit wikipedia.org.
  • Printre filmele în care a jucat se numără „Întoarcerea lui Magellan” (1974), „Trecătoarele iubiri” (1974), „Frații Jderi” (1974), „Un august în flăcări” (1975), „Marele singuratic” (1977), „Buzduganul cu trei peceți” (1975), „Trandafirul galben” (1982), „Masca de argint” (1985), „Colierul de turcoaze” (1986), „Chira Chiralina” (1992), „Terente - Regele bălților” (1992).

George Motoi a murit. Rodica Popescu Bitănescu: „Dispariţia lui George Motoi este o pierdere pentru actori, colegi şi public”

Am ştiut toată povestea aceasta dureroasă şi regret din suflet că nu mai este printre noi George. Sunt alături de Gigliola, soţia lui, care s-a purtat în perioada aceasta impecabil, a fost în fiecare zi la spital lângă el, a fost foarte puternică, a fost foarte îndurerată, nu a arătat absolut nimic. M-a impresionat foarte mult această familie, George şi Gigliola. Îmi pare extrem de rău. Cred că mai putea să trăiască cel puţin 5 sau 6 ani în care putea să lucreze, pentru că era un om care ştia să facă regie, în afară de meseria de actor, a demonstat de atâtea ori că a făcut teatru, filme. Ştia să fie un foarte bun regizor. Ştia să pună în scenă spectacole foarte bune. Este o pierdere pentru actori, colegi şi pentru publicul din România", a declarat Rodica Popescu Bitănescu, pentru Mediafax.ro.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net