Generaţia următoare: copiii politicienilor, angajaţi la stat

Ultima actualizare:

    Mezinul fostului premier s-a înscris în PSD în 2017. Este fan Viorica Dăncilă
Mezinul fostului premier s-a înscris în PSD în 2017. Este fan Viorica Dăncilă

Mezinul fostului premier Adrian Năstase, Mihnea-Daniel, în vârstă de 25 de ani, a fost numit consilier onorific al vicepremierului Mihai Fifor. Nu este singura odraslă de politician care lucrează la stat. Lista este foarte lungă.

Mihnea Năstase, în vârstă de 25 de ani, a făcut liceul în Elveţia, facultatea la Paris şi masterul la Londra. Acum a fost numit consilier al vicepremierului Mihai Fifor, iar înainte a lucrat la Bruxelles drept consilier în cadrul delegaţiei României la Parlamentul European.

Conform deciziei premierului Viorica Dăncilă, publicată joi seară în Monitorul Oficial, numirea lui Mihnea Năstase a fost făcută „având în vedere propunerea viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României”, scrie adevarul.ro. Activitatea lui Mihnea Năstase nu este plătită, se precizează în document. În ianuarie 2018, când Viorica Dăncilă a fost desemnată premier, Mihnea Năstase scria pe Facebook: ”Am avut onoarea de a lucra cu doamna prim-ministru Viorică Dăncilă în Parlamentul European. Îmi amintesc evenimentul pe care l-a organizat de ziua iei româneşti – eveniment care a atras foarte mulţi străini – şi care a lăsat o impresie mai mult decât plăcută în rândul tuturor participanţilor”. Mihnea este doar unul dintre copiii de politicieni care lucrează la stat. Alexandru (25 de ani), fiul cel mic al lui Anghel Iordănescu, a fost coleg cu Gabriel Marin Oprea, 23 de ani, fiul fostului ministru de interne Gabriel Oprea, la Ministerul Agriculturii. Oficial, juniorul Iordănescu a ocupat un post de consilier în afaceri europene la Unitatea pentru pregătirea Consiliului Preşedinţiei UE, din septembrie 2018, iar admiterea a fost făcută în baza unui concurs. Fiul fostului ministru de interne, Gabriel Oprea, a fost angajat temporar pe perioada lunii mai şi iunie la Ministerul Agriculturii, după ce la începutul anului a încercat să se angajeze fără succes la acelaşi minister.

În luna iulie 2018, Clotilde Armand, de la USR, a publicat o lungă listă a copiilor unor oameni politici, plătiţi din bani publici. Iată câteva dintre ei.

Uite cine s-a mai descurcat

  • Dana Florentina, fiica lui Petre Daea, e referent, angajată la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), iar soţia demnitarului, Camelia Luchian Daea, este directorul general la resurse umane în cadrul APIA.
  • Delia, fiica deputatului Florin Iordache lucrează la Cancelaria Băncii Naţionale, iar în trecut a lucrat la MAE.
  • Tudor, fiul deputatului Dumitru Buzatu şi al senatoarei PSD Gabriela Creţu, a fost numit secretar de stat.
  • Andreea-Maria Arcan Apostol, fiica senatoarei PSD Neamţ Emilia Arcan, a fost numită vicepreşedinte în cadrul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici cu rang de secretar de stat.
  • Remus, fiul şefului PSD Neamţ, Ioan Munteanu, a fost numit secretar de stat în Ministerul Tineretului.
  • Sabina, fiica lui Niculae Bădălău, este angajată la protocolul Aeroportului Otopeni, acolo unde ocupă funcţia de director.

Băiatul lui Adrian Năstase şi iubita sa au lucrat la Parlamentul European

Mihnea Năstase (25 de ani) se iubește de patru ani cu  Corina Corolevschi (29 de ani), care din fostă campioană balcanică şi naţională la atletism a ajuns asistent în Parlamentul European.  Tot acolo a lucrat și Mihnea, consilier politic la delegația socialistă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net