Gabriel Oprea, pus sub acuzare pentru moartea polițistului Gigină

Ultima actualizare:

    Gabriel Oprea a vorbit puțin cu jurnaliștii la ieșirea de la DNA (foto: captură Digi24)
Gabriel Oprea a vorbit puțin cu jurnaliștii la ieșirea de la DNA (foto: captură Digi24)

Fostul ministru al Internelor, Gabriel Oprea, a fost chemat azi la DNA pentru a fi pus, oficial, sub acuzare pentru moartea polițiștului Bogdan Gigină. Fostul demnitar are calitatea de suspect în acest dosar. Agentul Poliției Rutiere a murit în data de 20 octombrie 2015, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în asfalt de o firmă care efectua lucrări la rețeaua de gaze. El deschidea coloana oficială a ministrului de Interne, care deținea și funcția de vicepremier.

UPDATE Oprea: „Această tragedie în care a murit tânărul coleg Gigină este o cruce pe care o să o duc toată viața”

„Repet. Cer iertare familiei, știu ce înseamnă să ai un deces în familie, am trecut prin așa ceva. Este o mare tragedie, pe care nu și-a dorit-o nimeni. Nu veneam de la restaurant, nu veneam de la cârciumă, eram în timpul serviciului.”

Gabriel Oprea a fost pus sub acuzare pentru moartea agentului de poliție Bogdan Gigină. El a fost chemat azi dimineață la DNA pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de suspect în dosarul în care e anchetat de ucidere din culpă. Oprea a ajuns în această postură după ce președintele Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției, săptămâna trecută, cererea DNA de începere a urmăririi penale. Aceasta este a doua solicitare a procurorilor anticorupție, prima fiind respinsă de colegii senatori în plen, prin vot.

În urma presiunilor din spațiul public, Oprea și-a dat demisia din Parlament, pierzând astfel imunitatea conferită de funcție. El s-a pus la dispoziția anchetatorilor, deși a susținut întotdeauna că e nevinovat.

Polițistul Gigină era în coloana oficială a lui Oprea

Teribilul accident în care a pierit Gigină a avut loc în 20 octombrie 2015, puțin după ora 19.00. Ploua cu găleata, iar Bogdan Gigină îi deschidea calea vicepremierului Gabriel Oprea, moment în care a derapat cu motocicleta și a căzut într-o groapă adâncă de trei metri, aflată pe mijlocul străzii Știrbei Vodă.

simeon stalpnicul png

Abia după 36 de ore la tragedie, reprezentanții Poliției Capitalei au recunoscut că agentul se afla în coloana demnitarului. După șase zile de la eveniment, la presiunea străzii și a președintelui Klaus Iohannis, vicepremierul Gabriel Oprea a ieșit public și s-a scuzat că nu a oprit mașina pentru că nu a știut de accident.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net