Fumătorii primesc o nouă veste. Țigările mentolate vor fi interzise din 20 mai

Ultima actualizare:

    Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Curtea de Justiție Europeană a luat o decizie care îi va afecta pe fumători, întrucât începând cu data de 20 mai 2020 toate țigările mentolate, dar și cele cu capsulă, vor fi interzise și scoase de la comercializare din toate punctele de vânzare din interiorul spațiului UE. Interdicția vizează și magazinele de tip duty-free, care vor trebui, de asemenea, să se conformeze.

Decizia se va aplica în urma Directivei UE ce privește produsele de tutun (Tobacco Products Directive – TPD), care prevede interzicerea tuturor țigărilor mentolate, dar și a tutunului pentru rulat. Potrivit documentului, vor fi supuse interdicției și țigările cu capsulă de mentol. 

Motivele pentru care s-a decis interzicerea țigărilor mentolate

În expunerea de motive a documentului se precizează că țigările mentolate și cele cu capsulă de mentol ar putea fi atractive pentru minori, care ar începe să fumeze mai devreme, atrași fiind de aroma acestora. Potrivit inițiatorilor, interdicția acestei categorii de produse de tutun i-ar descuraja pe minori să deprindă obiceiul fumatului și i-ar ajuta să se oprească pe cei care au început deja să fumeze. 

Astfel, până la data de 20 mai 2020, toate țigaretele mentolate, cele cu capsulă de mentol sau tutunul de rulat mentolat trebuie scoase de la comercializare din toate punctele de vânzare. 

Produsele de tutun care nu vor fi vizate de această interdicție

Deși toate țigările mentolate vor fi interzise, această directivă nu va fi valabilă pentru produsele de tip heat-not-burn, care încălzesc tutunul, nu îl ard (IQOS și Glo) și nici pentru țigările electronice. Aceste produse nu vor fi afectate în vreun fel de directivă și vor putea fi comercializate fără probleme, în continuare, către fumătorii adulți. 

După 20 mai 2020, aceste produse vor putea fi procurate de la aceleași puncte de vânzare ca până acum și își vor menține statutul legal actual. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net