FOTO Mii de oameni din ţară au ieşit în stradă, în semn de solidaritate cu diaspora

Ultima actualizare:

    La Bucureşti, circa 1.000 de oameni s-au adunat în Piaţa UniversităţiiFoto: facebook.com/laura4photography
La Bucureşti, circa 1.000 de oameni s-au adunat în Piaţa UniversităţiiFoto: facebook.com/laura4photography

Mii de oameni au ieşit în stradă în weekend, în semn de susţinere pentru românii din diaspora care au avut probleme la vot, pe 2 noiembrie, în cadrul primul scrutin al alegerilor prezidenţiale

Protestele au fost anunţate pe site-uri de socializare şi au avut loc în marile oraşe din ţară. 

Marşul ce cea mai mare amploare a fost la Cluj, unde circa 10.000 de oameni au ieşit în stradă, conform organizatorilor protestului. Potrivit adevarul.ro, forţele de orgine susţin însă că la protest au participat circa 5.000 de manifestanţi.

Protestatarii au avut un afiş cu figura lui Victor Ponta, însă cu tunsoarea fostului dictator Nicolae Ceauşescu. Oamenii au scandat: "Klaus, apără-ne de Mickey Mouse!”, ”Ponta, nu uita, tineretul nu te vrea!” şi ”Ceauşescu n-a murit, este Ponta travestit!”. La Timişoara, peste Peste 5.000 de oamnei au venit la protestul anti-Ponta din Piaţa Victoriei. Evenimentul a fost unul paşnic, ca şi la Cluj, iar manifestanţii au scandat mesaje împotriva candidatului PSD la prezidenţiale, Victor Ponta.

Şi în Bucureşti, în jur de 1.000 de oameni au ieşit în Piaţa Universităţii în semn de susţinere pentru românii din diasporta. La protest a participat şi Monica Macovei. O parte din manifestanţi au mers şi în faţa Ministerului Afacerilor Externe unde au scandat: "DNA, curata politica", "Hotii, hotii!", "Lasati-i sa voteze!", "Corlatean, demisia!".

La Iaşi, tot sâmbătă, aproximativ 500 de oameni au protestat în faţa palatului Culturii. Printre altele, s-a scandat: „Noi vrem să votăm, nu să pontăm”, „Diaspora, nu uita, noi suntem de partea ta!”, conform adevarul.ro.

Proteste au mai avut loc şi în Oradea şi Constanţa, unde alte câteva sute de români şi-au exprimat solidaritatea faţă de cei care nu au putut vota în primul tur. 

Un miting, însă de dimensiuni mai mici, a existat duminică şi în Bucureşti. Şi tot duminică, o manifestare cu circa 200 de participanţi, în care s-au scandat mesaje împotriva lui Victor Ponta şi de susţinere a diasporei s-a organizat la Braşov. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net