FOTO Iată motivul pentru care a ars Teatrul Constantin Tănase!

Ultima actualizare:

    Pompierii au fost alertați de actorii aflați la repetițiiFotografii: ISU București-Ilfov
Pompierii au fost alertați de actorii aflați la repetițiiFotografii: ISU București-Ilfov

Panică mare aseară pe Calea Victoriei! Un incendiu a izbucnit la subsolul Teatrului Constantin Tănase. Click! a aflat care a fost motivul.

Era ora 21.00 când trei autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Mihai Vodă au sosit la teatru. Pompierii au fost alertați, după ce a fost semnalată o degajare de fum la subsol.

Actorii se aflau la repetiții în acel moment și au fugit rapid când au început să simtă miros de ars.

Incendiul, de la niște cabluri electrice

”Incediul a izbucnit de la niște cabluri electrice, dar a fost afectată o porțiune mică: a ars un scaun, niște lemne și materialul textil care îmbrăca scena”, ne-au precizat surse din cadrul ISU București-Ilfov.

Și reprezentanții teatrului ne-au oferit o declarație: „Marţi seara, la Teatrul Constantin Tănsae,  la Sala Savoy, se repeta pentru festivalul Aurelian Andreescu care va avea loc între 24 și 26 noiembrie. Sub scenă, la fosă, unde stă sufleorul, a ars mocnit un cablu. În acel moment erau acolo decât cei din Orchestra dirijată de Dan Dimitriu şi câţiva din concurenţii care participau la repetiţii. În momentul în care a început să se simtă mirosul a ieşit toată lumea, au chemat pompierii, au stabilizat cauza şi apoi activitatea a continuat. Alexandru Arşinel nu era în teatru la ora aceea”, ne-a declarat Oana Georgescu.   

Totodată, Click! a aflat că Teatrul Constantin Tănase nu are autorizație la incendiu și că se află în curs de autorizare.

Teatrul nu are autorizație

”Dosarul nu este complet, iar conducerea instituției poate sta cu el așa cât dorește. Cel mult, poate primi o amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru că decifiențele care sunt acolo nu impun, conform legii, închiderea teatrului”, ne-au explicat autoritățile.

Dar iată ce înseamnă probleme care nu sunt grave, conform Hotărârii de Guvern 915/2015: lipsa extinctoarelor, spațiu îngust a căilor de evacuare.

Teatrul de Revistă are o capacitate de 350 de locuri și imaginați-vă ce nenorocire s-ar putea întâmpla dacă ar izbucni un incendiu în timpul unui spectacol. Fiecare ar încerca să se salveze și să iasă din incintă, astfel că lumea s-ar călca în picioare.


    Focul a pornit de la subsolul teatrului, acolo unde au loc repetiții
Focul a pornit de la subsolul teatrului, acolo unde au loc repetiții

Iar aici joacă nume grele ale teatrului românesc, precum: Alexandru Arșinel, Stela Popescu, Vasile Muraru, Alexandru Lulescu, Valentina Fătu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net