Fostului Principe Nicolae i se va permite să participe la funeraliile Regelui Mihai

Ultima actualizare:

    Fostul Principe Nicolae a primit acordul de a participa la înmormântarea bunicului săuFoto: arhivă personală
Fostul Principe Nicolae a primit acordul de a participa la înmormântarea bunicului săuFoto: arhivă personală

Casa Regală a României i-a dat fostului Principe Nicolae acordul de a participa la funeraliile bunicului său, Regele Mihai. Nicolae anunțase inițial, că indiferent de decizia familiei regale, el ar fi participat oricum la înmormântare.

Informația a fost dată de avocatul fostului principe Nicolae, Radu Enache, potrivit România Tv, Casa Regală fiind de acord să-i comunice toate detaliile privind  funeraliile, precum și poziția sa în cadrul ceremoniei.

"Va participa la înmormântare. A primit o adresă oficială din partea Casei Regale că are un loc în cadrul protocolului funerar şi va participa împreună cu logodnica lui, Alina Maria Binder. Legătura dintre Casa Regală şi prinţul Nicolae se va face printr-un oficial al Casei Regale, domnul Traian Sîrcă”, a declarat Radu Enache, avocatul fostului principe Nicolae, conform News.ro.

În luna noiembrie, când Regele Mihai încă se afla pe patul de suferință la reședința sa din Elveția, Nicolae a fost acuzat de membrii familiei regale că a încercat să intre cu forța în casa Majestății Sale, deși i s-ar fi spus că nu are voie să-și vadă bunicul.

Nicolae nu a apucat să-și ia rămas bun de la Regele Mihai și a anunțat că urma să participe la înmormântare, indiferent dacă familia regală i-ar fi permis sau nu. Ar fi luat parte la funeralii din public, printre cetățenii de rând.

Nicolae Medforth-Mills este fiul principesei Elena și al lui Robin Medforth-Mills. S-a născut pe 1 aprilie 1985, în Elveția și a primit titlul de principe la vârsta de 20 de ani, dar în 2015, i-a fost retrasă titulatura și a fost exclus din linia de succesiune.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus în țară pe 13 decembrie, când va fi depus pentru câteva ore la Castelul Peleș, în Sinaia, urmând ca pe seară, trupul Maiestății Sale să fie dus în Sala Tronului de la Palatul Regal din București. Regele Mihai va fi înmormântat în Noua Catedrală a mănăstirii Curtea de Argeș, alături de înaintașii săi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net