Fostul primar al Ploieştiului rămâne în arest

Ultima actualizare:

    Iulian Bădescu este arestat preventiv din 8 martie
Iulian Bădescu este arestat preventiv din 8 martie

Fostul primar al Ploieştiului Iulian Bădescu rămâne în arrest. Asta a decis, ieri seară, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), care a admis contestația procurorilor la decizia anterioară a instanței de plasare a fostului edil în arest la domiciliu.

Judecătorii ICCJ au înlocuit, pe 10 iulie, măsura arestului preventiv cu cel la domiciliu în cazul fostului primar, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită.

Măsura nu a fost definitivă, iar procurorii au atacat-o cu recurs. Ieri seară, în jurul orei 23.00, magistrații au dat decizia: Iulian Bădescu rămâne în continuare după gratii, anunță Mediafax. Acesta este acuzat de fapte de corupție comise atât în mandatul de primar cât și anterior alegerii sale în fruntea orașului Ploiești.

Mai exact, în mandatul de senator pe care l-a deținut în perioada 2008-2012.

Bădescu a fost inculpat pentru două fapte de abuz în serviciu, două infracțiuni de luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată (şase acte materiale) și două infracțiuni de folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În același dosar au fost trimise în judecată două angajate ale Primăriei Ploiești, respectiv secretara Oana Cristian Iacob și șefa Direcției juridice din primărie, Iulia Alina Alexandru.

Ambele sunt puse sub control judiciar, fiind acuzate de abuz în serviciu în formă continuată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net