Fostul ministru de Interne, Petre Tobă, 15 minute la DNA

Ultima actualizare:

    Petre Tobă și-a dat demisia din funcția de ministru al Afacerilor Interne la solicitarea premirului Cioloș
Petre Tobă și-a dat demisia din funcția de ministru al Afacerilor Interne la solicitarea premirului Cioloș

Ministrul demisionar al Internelor, Petre Tobă, a dat declarații la DNA în această dimineață în dosarul în care e cercetat pentru favorizarea infractorului. Tobă a petrecut doar 15 minute în fața anchetatorilor, timp în care i-a fost comunicat oficial că a fost pus sub acuzare.

Petre Tobă a refuzat să vorbească cu jurnaliștii la ieșirea de la DNA. El s-a rezumat la a spune că e nevinovat de faptele de corupție de care îl acuză procurorii DNA. Fostul ministru al Internelor a fost chemat azi dimineață la DNA pentru a i se comunica oficial că e cercetat penal pentru favorizarea făptuitorului. În fapt, Tobă e acuzat că a refuzat să pună la dispoziția anchetatorilor o serie de documente referitoare la achizițiile efectuate de Serviciul Secret al Poliției. Ancheta DNA a scos la iveală că fondurile Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) au fost folosite ileagl, pentru achiziționarea unor bunuri care nu au nici o legătură cu activitatea instituției. În apărarea sa, Tobă a precizat că aceste documente au caracter secret, iar faptele reclamate s-au petrecut înainte ca el să preia mandatul.

Tobă e acuzat că astfel a încercat să-l protejeze pe fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea. Conform DNA, la 13 iulie 2015, Gabriel Oprea, în calitate de ministru de Interne și ordonator de credite, a achiziționat un autoturism Audi A8, cu  scopul de a asigura protecția demnitarilor. Pentru această mașină, bugetul DIPI a fost suplimentat cu suma de 410.000 lei. Procurorii DNA spun că achiziția s-a realizat cu încălcarea legilor, iar bolidul a fost folosit exclusiv de Gabriel Oprea.

„Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție. Ca urmare a încălcării atribuțiilor de serviciu, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 410.000 lei. În perioada 21 august — octombrie 2015, ministrul de Interne a beneficiat de folosința exclusivă a autoturismului Audi A8, achiziționat în modalitatea de mai sus”, se arată în referatul DNA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net