Fostul ministru de Finanţe Ioana Petrescu se întoarce la Universitatea Harvard pentru un an

Ultima actualizare:

    Ioana Petrescu este fostul ministru al finanțelor publicefoto: Adevărul.ro
Ioana Petrescu este fostul ministru al finanțelor publicefoto: Adevărul.ro

Fostul ministru de Finanţe Ioana Petrescu a acceptat oferta Universităţii Harvard de a preda studenţilor la John F. Kennedy School of Government, facultatea de politici publice din cadrul Harvard. Anunţul a fost făcut pe Facebook. Înainte de a intra în Guvern în 2014, Ioana Petrescu era venită direct din SUA, unde era tot profesor de economie la Universitatea Maryland.

Ioana Petrescu (39 de ani) a primit o ofertă de nerefuzat. Fostul ministru de Finanţe în 2014, cabinetul Ponta, se va întoarce la Universitatea Harvard unde timp de un an va fi "Visiting Research Fellow" la John F. Kennedy School of Government, facultatea de politici publice din cadrul Harvard. "Visiting Fellow" este o poziție acordată de această facultate unui număr restrâns de foști înalți demnitari care doresc să se implice în viața universității pentru o perioada limitată de timp, predând studenților sau desfășurând activități de cercetare. 

În aceeaşi ipostază s-au mai aflat fostul prim-ministru al Marii Britanii, Gordon Brown, fostul prim-ministru al Greciei, Giorgos Papandreou și fostul secretar american al securității naționale, Tom Ridge.

Cum a primit Ioana Petrescu oferta de a lucra din nou în S.U.A.

Fostul ministru de Finanţe a fost onorată de viitorul ei loc de muncă. "Eu îmi voi desfășura activitatea în cardul programului de inovare guvernamentală al Centrului Ash, unde a mai activat recent și fostul guvernator al statului Maryland și primar al orașului Baltimore, Martin O’Malley. Centrul Ash pentru guvernanță democratică și inovare dorește să avanseze excelența și inovarea în domeniul guvernării și politicii publice prin cercetare și educație. Centrul își propune diseminarea soluțiilor inovatoare pentru a ajuta decidenții să facă față provocărilor cu care se confruntă în secolul 21. Începând cu data de 1 august 2019, voi onora acest angajament petrecând mare parte din timp în Cambridge, Massachusetts, unde voi scrie o carte pentru masternazii și doctoranzii de politici publice. Cartea va fi un manual alternativ bazat atât pe cunoștințele teoretice, cât și pe experiență acumulată în guvernul României, că ministru al Finanțelor și consilier economic al fostului premier", a povestit Ioana Petrescu pe pagina ei de Facebook.

Fostul ministru de Finanţe a explicat că a luat greu această decizie, dar este sigură că experienţa pe care o va dobândi acolo îi va da şansa să găsească multe soluții care pot fi aplicate în politică românească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net