Fostul consilier al lui Oprescu are 13 terenuri, 11 locuinţe, 3 firme

Ultima actualizare:

    Costin Berevoianu a fost adus joi la DNA PloieştiFoto: Ziua Veche
Costin Berevoianu a fost adus joi la DNA PloieştiFoto: Ziua Veche

Costin Berevoianu, fostul consilier al lui Sorin Oprescu, audiat joi (24 septembrie) la DNA, are o avere impresionantă. El deţine 13 terenuri, 11 locuințe, un ponton la Tulcea, unde are și casă de vacanță, trei firme și acțiuni de peste 350.000 de lei.

UPDATE. Costin Berevoianu, fostul șef al Regiei de apă-canal a Capitalei, și Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, au fost reţinuţi, joi seară, de procurorii DNA Ploieşti, pentru trafic de influenţă, informează Mediafax. Ei au fost audiaţi în dosarul în care este vizată compania Apa Nova.

Agenţia Mediafax a făcut un bilanţ al averii lui Costin Berevoianu, iar numărul de proprietăţi este impresionant.

Potrivit declarației de avere din 25 martie 2015, pe care a depus-o în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al RADET București, Costin Berevoianu are patru terenuri agricole în suprafață totală de peste 235.000 de metri pătrați în județele Constanța și Tulcea.

De asemenea, el are opt terenuri intravilane în suprafață totală de peste 16.000 de metri pătrați, în București, Costinești, Limanu (Constanța), Chilia Veche (Tulcea) și la Săpata (Argeș), precum și un alt teren extravilan de 10.000 de metri pătrați la Râșnov, pe care îl deține împreună cu Valentin Feodorov, acţionar la Iridex Group. De altfel, și o parte din celelalte terenuri sunt achiziționate și deținute împreună cu Valentin Feodorov.

Locuinţe

Costin Berevoianu are și șapte apartamente - șase în București și unul la Predeal. Astfel, în București are o locuință de 226 de metri pătrați (P+3), achiziționată în 2005 și două locuințe de câte 123 de metri pătrați, din 2005 și 2006. Tot din 2006 are și un apartament de 215 metri pătrați, iar cel de-al șaselea apartament are suprafața de 59 de metri pătrați. Apartamentul din Predeal are 85 de metri pătrați și a fost cumpărat în 2004.

De asemenea, Berevoianu are și o cotă de 85% dintr-un apartament de 44 de metri pătrați dobândit prin succesiune, în 2011, în București.

Costin Berevoianu mai deţine trei case, două la Chilia Veche şi una în judeţul Argeş.

Fostul consilier al lui Oprescu a mai notat în declarația de avere că are un autoturism Dacia Logan fabricat în 2011 și un ponton plutitor deținut împreună cu Feodorov.

Bani şi acţiuni

El are în conturi bancare peste 55.000 de euro, aproape 137.000 de dolari și aproximativ 43.000 de lei. Trei dintre conturi au fost deschise în 2013, unul în 2014 și un altul în anul 2000.

Costin Berevoianu a mai declarat acțiuni și părți sociale la societățile: Fondul Proprietatea, în valoare de peste 62.000 de lei; Romgaz - peste 120.000 de lei, SNP OMV Petrom - aproape 18.000 de lei, Transgaz - 136.000 de lei și Banca Transilvania - aproape 17.000 de lei. El a mai menționat obligațiuni în Ungaria de peste 25.000 de dolari și obligațiuni în Belarus de aproape 21.000 de dolari.

În declarația de interese, fostul consilier al lui Oprescu a notat 90% din părțile sociale ale RCB Universal SRL, unde este și administrator. De asemenea, este acționar la societățile Serve SA și Nufărul SA.

Costin Berevoianu, fostul șef al Regiei de apă-canal a Capitalei, și Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, au fost aduși, joi (24 septembrie), la DNA Ploiești, pentru a fi audiați în dosarul de trafic de influență și cumpărare de influență, în care este vizată compania Apa Nova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net